Publicitat
Política · 25 d'Agost de 2009. 09:01h.

Ultimàtum del PSOE a Montilla

Els socialistes insten el president a acceptar la retallada del TC

Ultimàtum del PSOE a Montilla

Montilla, amb Zapatero

El PSOE ha reclamat al president de la Generalitat, José Montilla, que no lideri cap mena de reacció catalana a la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut, i que es limiti a acatar la sentència. El número dos del grup del PSOE al Congrés, Eduardo Madina, ha estat l'encarregat de llançar aquest rotund missatge al PSC, en plena coincidència amb les declaracions que han estat realitzant en els darrers dies els dirigents del PP.

En una entrevista a l'emissora institucional RNE, Madina ha insistit que les autoritats de Catalunya no estan "per liderar cap mena de reacció" a la sentència, sinó que hauran d'assumir-la. Els socialistes "són especialistes a acatar sentències", ha remarcat.

La posició del PSOE tan taxativa contradiu el missatge que havien llançat en els últims dies els socialistes catalans per intentar no quedar sols amb el PP contra la manifestació que prepara Òmnium Cultural i la marxa preventiva impulsada per Josep-Lluís Carod, proposant que Montilla liderés una resposta política.

En aquest sentit s'havien expressat Joaquim Nadal, Montserrat Tura, José Zaragoza i David Pérez, amb dificultats per desmarcar-se del rebuig que també mostra el PP a la manifestació.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 Hug, Begur, 26/08/2009 - 00:17

No es poden donar uns jocs olimpics a un pais que no respecta la veu dels ciutadans a les urnes. Ja no parlem si a sobre fan trampa com en les darreres.

#11 Jordi, Bcn, 25/08/2009 - 14:08

Montilla no fara res i per tant davant de repte verbal del PSOE, només hi ha una solució fotre fora el president català i fer govern nacionalista, demanar la reforma de la constitució i sinó es pot activar la secessió per via parlamentaria com a Kosovo.

#10 Joan de la carbassa, gran, 25/08/2009 - 12:30

Ultimatum al Govern sobirà? hehe de Catalunya. Ara veurem el que diuen els de la clau, ERC que jo sàpiga forma part d´aquest Govern sobirà hehe,

#9 Pere, Manresa, 25/08/2009 - 12:27

I Montilla com a bon filial callarà, els 25 diputats s´amagaran rera l´escó, ells saben que son PSOE i res més. MAI se li haguès passat pel cap a un President de Govern dir a Tarradellas o a Pujol el que habien de fer, Anem bé

#8 Hug, Begur, 25/08/2009 - 11:35

El PSOE no es ningu per donar ultimatums al Honorable President de la Generalitat de Catalunya. Mes li val que solucioni el finançament i els serveis publics de catalunya o s´en va al carrer.