Publicitat
Política · 4 d'Octubre de 2011. 13:49h.

Ultimàtum d'ERC a SI i a Reagrupament

Junqueras proposa "una plataforma electoral" mantenint les sigles d'ERC

Ultimàtum d'ERC a SI i a Reagrupament

Oriol Junqueras, amb Alfred Bosch, a la sala de premsa d'ERC

El president d'Esquerra, Oriol Junqueras, ha explicat l'oferta que han traslladat a Reagrupament, Solidaritat i indepdendents per tal de formar una "candidatura d'Esquerra més una plataforma electoral". "És una resposta que respon a les espectatives que ens ha fet arribar. Som molt optimistes", ha dit en roda de premsa a la seu de la formació independentista.

Mentres el líder d'Esquerra estava explicant la darrera oferta que van fer ahir, Solidaritat s'ha despenjat escrivint un tweet al seu perfil on manifestava que "la 'Nova Esquerra' veta l'acord amb Solidaritat. Ho lamentem". Posterioment, han emès un comunicat on expressen que "la direcció encapçalada per Oriol Junqueras ha decidit refusar  la coalició electoral amb Solidaritat. ERC es presentarà només amb  les seves sigles i amb el seu programa, que no prioritza la lluita per la independència de Catalunya".

Tot i això, Junqueras ha manifestat que "estem a l'espera" que tant Solidaritat com Reagrupament donguin alguna resposta a l'oferta realitzada per ERC, però ha manifestat que "estem convençuts que hi haurà una resposta positiva" perquè "estem segurs que ningú portarà la questió en un personalisme o una sigla". "Ningú ens ha demanat el número ú ni el dos", ha explicat.

Junqueras ha reiterat que "la nostra proposta vol aglutinar persones i partits que ens vinguin a ajudar" i ha afegit que "en principi els caps de llista de les circumcripcions seran d'ERC".

D'altra banda, el candidat d'ERC a les eleccions generals, Alfred Bosch, ha explicat que "la imatge gràfica dels partits que intervinguin estarà present" perquè "jurídicament -l'acord- seria una coalició". En aquet sentit, Junquera ha afegit que en el nom de la coalició "hi haurà una marca electoral que es dirà ERC més el nom d'alguna plataforma que aculli totes aquestes persones".

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#10 angel, cardedeu, 05/10/2011 - 22:05

jo a ERC no voto, ni votaré. Visca Catalunya Lliure !!!!!!!!

#9 Spliberg, Cadaqués, 05/10/2011 - 08:54

Mr Bean i Quasimodo.

#9.1 Patateta, Horta, 05/10/2011 - 13:05

És el q buscava la foto. La tria entre desenes de fotos del moment segur q no és gratuita

#8 pauet, tarragona, 04/10/2011 - 18:37

Si no pacteu us votarà Rita la cantaora, macos. Unitat o CIU, res més a dir

#7 Cartanya, bcn, 04/10/2011 - 17:46

Si vosaltres no bau voler treballar amb CiU, quan lo dels dos tripartits, per que cony ara Reagrupament, o SI, o tenen que fer amb vosaltres?. Continuo pensant que Puigcercós amb altres antics capitostos, son els que mouen els fils d`en Junqueras, per tan jo seguiré sense votar-vos.

#6 Patateta, Horta, 04/10/2011 - 17:14

Això de la unitat és una collonada, dividir l'independentisme en 40 partits és una irresponsabilitat, parlar sobre pactes per 1 diputat és perdre el temps i comparar-se amb bildu és d'indocumentats.La unitat la fan les urnes votant el millor com va passar el 2003. Si no existeix mala sort