Política · 20 d'Agost de 2010. 17:03h.

Últims decrets del tripartit?

La convocatòria de la Diputació Permanent el dia 30 podria significar eleccions el 24 d'octubre

Últims decrets del tripartit?

Carod, Montilla i Saura, en una imatge d'arxiu

El president del Parlament, Ernest Benach, ha convocat una sessió de la Diputació Permanent per al dilluns 30 d’agost, a dos quarts de deu del matí, amb l’objectiu de fer el debat i la votació per convalidar els dos darrers decrets lleis dictats pel Govern el passat 3 d’agost: un de mesures de racionalització i simplificació de l’estructura del sector públic de la Generalitat i l’altre de modificació de la llei de caixes d’estalvi de Catalunya.

L’Estatut d’autonomia permet al Govern dictar disposicions legislatives provisionals sota forma de decret llei en cas d’una necessitat “extraordinària i urgent”, però s’han de sotmetre al control del Parlament. Les urgències del Govern podrien tenir a veure amb el fet que tots els partits consideren que poden haver-hi eleccions el proper 24 d'octubre. En aquest cas, el president les hauria de convocar precisament a finals d'agost i no hi hauria temps de celebrar cap pel el setembre.

La Diputació Permanent és l’òrgan del Parlament que substitueix en les seves funcions el ple de la cambra quan aquest no es pot reunir, perquè està dissolt o durant el temps que hi ha entre dos períodes de sessions, com és el cas actual. La componen 23 diputats, designats pels grups parlamentaris en proporció al seu nombre de membres, i la presideix el president del Parlament.

El Govern argumenta el caràcter urgent i extraordinari del decret llei de simplificació del sector públic per l’actual situació de crisi econòmica i la necessitat de reduir el dèficit públic, i el decret llei de caixes per la necessitat d’adaptar la legislació catalana al reial decret del govern de l’Estat del passat juliol d’òrgans de govern i altres aspectes del règim jurídic de caixes d’estalvi. En els dos casos, el Govern també justifica la necessitat de dictar aquests dos decrets lleis pel fet que la legislatura catalana està finalitzant i no hi hauria temps per poder aplicar aquestes mesures si es plantegessin per la via parlamentària ordinària.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Tomàs, Lleida, 21/08/2010 - 11:32

Aquest llarg malson s'està acabant. Ara bé, en quina situació deixen el nostre país?

#6 Assun, sant cugat, 20/08/2010 - 20:50

Per construir la Catalunya del futur s'hi han de poder sumar tots els que viuen i treballen a Catalunya. No hi poden haver exclusions si no volem crear les bases de futurs enfrontaments iterns. Ningú no té en exclusiva la patent de la catalanitat.
Asun

#5 joan, manresa, 20/08/2010 - 19:51

El Casal,19,45 h.-..Gloriaaa...,Goloria...,Aleluya...Gloria..Gloria...Ale....!!!!..Jejejejej..,Bromas a part.Els hi costa prou arribar a decidir la data...¿ Que esperen...?..Si poden trobar quelcom mes contra CiU..?Que el fiscal faci horas extres...?

#4 Republica Gonçales, Indecisio de la Vall, carrer esperança num 3 principal porta infinita, 20/08/2010 - 19:31

I els del PP perque volen eleccions si saben que les tornaran a perdre? Misteris de la vida...o esperen a veure si CIU vol desgovernar amb PP? No me´n refiu gaire. El programa electoral de CIU i de PP es molt semblant...

#3 Ex votant d'ERC, L'Estartit, 20/08/2010 - 19:00

Us pensabau que duraria sempre, oi tripartidistes?, donç res!, ja s'acaba!!...i qué llarg que s'ha fet aquest malson del tripartut!!