Publicitat
Política · 3 de Juliol de 2008. 18:35h.

Un ajuntament de CiU contracta el president de Convergència

Després d'enderrocar un edifici històric

Un ajuntament de CiU contracta el president de Convergència

Jordi Pujol, entre l'alcalde de Martorell i el president de CDC

L'Ajuntament de Martorell, amb majoria absoluta de CiU, ha contractat el president de CDC de la localitat, Josep Maria Palou, arran de l'enderroc d'una caserna de cavalleria del segle XVIII, segons va transcendir en el darrer pel municipal. Palou té un conegut bufet d'advocats, però actualment és també president de la secció local de Convergència. Fins i tot va participar recentement -al costat de l'alcalde, Salvador Esteve- en la presentació del llibre de memòries de Jordi Pujol el passat 16 de maig.

La contractació, a més, s'ha produït arran de l'enderrocament de l'antiga caserna de cavalleria, que ha provocat polèmica en la localitat perquè era un edifici històric. L'Ajuntament va ordenar tirar-lo a terra després que es detectessin unes esquerdes que, segons l'equip de govern, podien afectar a la seguretat de les persones.

La decisió, tanmateix, ha aixecat polseguera perquè els dos arquitectes municipals, Rodrigo Alaminos i Joan Romagosa, van recomanar només "ensorrar la coberta", no pas tot l'edifici. La compra de l'immoble va costar, al seu dia, 100 milions de pessetes i les obres de rehabilitació 20 milions més.

L'alcalde, Salvador Esteve, va anunciar aleshores "mesures judicials", però de moment s'ha limitat a posar-ho en mans del bufet d'advocats del president de CDC. En el darrer ple municipal, el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Xavier Fonollosa, va afirmar que Palou "ens mereix tot el respecte" perquè "és dels millors advocats civilistes que conec". Fonollosa va justificar també la contractació perquè "l'anterior equip de govern -un tripartit format per PSC, ERC i ICV- també l'havia contractat".

L'actual regidor del PSC Adrià Arquè, que havia estat a l'anterior equip de govern, ho ha desmentit tanmateix: "va continuar portant dos casos, però nosaltres no li vam encarregar cap de nou". "A més hi ha un detall important: ara és el president de CDC a Martorell". El text íntegre d'aquesta notícia ha estat enviat abans de publicar a l'Ajuntament de Martorell i a Palou Advocats, que han declinat fer cap comentari.

Posteriorment a la seva publicació, Josep Maria Palou ha fet arribar un correu elecrtrònic en el que afirma que "Malgrat lo tendenciós de la seva noticia i superant la meva idea inicial de ignorar-la, no obstant li facilito la següent informació per si prefereix donar les noticies de manera mes acurada:"

"La meva intervenció professional amb l’ajuntament de Martorell es va iniciar sota el mandat de Cesar López Vera alcalde socialista amb majoria absoluta, a l’any 1984 i durant anys vaig portar molts assumptes de l’ajuntament socialista de Martorell, com d’altres ajuntaments, també de majoría socialista".

"Paradoxalment durant el mandat convergent no vaig treballar professionalment per l’Ajuntament, tot i ser-ne militant la qual cosa li hauría d’indicar l’absència de vinculació d’una cosa amb l’altre".

"Fa sis anys, no era pas president de res, i, no obstant, vaig rebre dos nous encàrrecs professionals per part de l’Ajuntament, que s’han mantingut durant tot el període del tripartit local sense ser-me retirats per aquest, un d’ells finalitzat durant el propi període del tripartit, amb l’enderrocament de l’edificació il·legal de la carretera de Gelida, fet per tots conegut. La seva referència, en consequència, es totalment errònia doncs els meus encàrrecs professionals no depenen de cap mena de vinculació política de tres mesos ençà, sino del prestigi professsional guanyat al llarg de molts anys".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 ReDevil );->, Martorell, 09/07/2008 - 10:43

L'ajuntament de Martorell, governat per CiU, contracta el president de CiU en Martorell. Cap engany ;)

#7 carles pc, barcelona, 07/07/2008 - 13:48

Rius, el títular és enganyós i injust. Si vols aquest tipus de notícies mira Llobregat avall i veuràs com les gasten !!!

#6 ReDevil );->, Martorell, 04/07/2008 - 12:47

Encara funciona la "menjadora" del Pujol, encara que a CiU només li quedin Martorell i Sant Cugat XD

#5 joan, barcelona, 04/07/2008 - 12:13

en baltasar te la seva filla en nomina per 60.000 eros l´any,i a dit . en aquets cas de martorell faltarien matisos dit aixi sembla una cosa estil tripartit

#4 Ernest, Tarragona, 04/07/2008 - 02:42

Cosa preocupant pel que estic llegint als comentaris,es igual qui sigui,sociata,convergent,pepero...LA POLITICA NO HA DE SER NI AIXO NI AIXI, si no us preocupa què es fa i desfa,permetreu a tota la classe politica fer el que fa i enfotre's d vosaltres