Publicitat
Política · 2 de Juny de 2014. 13:06h.

Un alcalde d'EUiA reclama un referèndum sobre la figura del Cap d’Estat

L’Ajuntament d'Altafulla penja la bandera republicana i l’estelada al balcó

Un alcalde d'EUiA reclama un referèndum sobre la figura del Cap d’Estat

Balcó de l'Ajuntament d'Altafulla

L’Ajuntament d’Altafulla ha penjat aquest migdia la bandera republicana i l’estelada al balcó del consistori i ha demanat el dret a decidir sobre la figura del Cap d’Estat en referència a l’abdicació recent del Rei d’Espanya Joan Carles I.

L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, i el primer tinent d’Alcalde, Jordi Molinera, han reivindicat amb aquest acte el dret a decidir de la ciutadania sobre la figura del Cap d’Estat, així com també ho han reclamat des d’un primer moment sobre el dret de decidir si Catalunya ha d’esdevenir un Estat independent. L’alcalde Fèlix Alonso considera, arran de l’abdicació del monarca, que “és el moment d’obrir un nou procés constituent de decidir-ho tot, i també el del Cap d’Estat”.

El batlle altafullenc considera que la ciutadania reclama participació i no només sobre el dret a decidir d’un Estat, sinó també sobre la seva figura. “No ha de ser una qüestió heretada, sinó votada per la ciutadania”, ha afegit. Alonso també ha remarcat que en el context de procés democràtic que viu Catalunya, també ha de servir perquè es voti quina ha de ser la figura de Cap d’Estat d’un futur país.

Com en altres ajuntaments de Catalunya i l’Estat, està previst una concentració a les 20h davant el consistori altafullenc reclamant el dret a decidir sobre el Cap d’Estat.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#13 Papaluna, Barcelona, 03/06/2014 - 17:56

I si de cas, pot ser que preguntem si tots els ciutadans volem o no que hi hagi ni un sospir d'inspiració comunista en les institucions i cobrant de l'erari públic. Diguem-ho ben clar: PROHIBICIÓ IMMEDIATA DEL COMUNISME SOTA QUALSEVOL DE LES SEVES MARQUES DE CAMUFLATGE! En mal hora se'ls legalitzà.

#12 Redbear, BCN, 03/06/2014 - 09:09

¡Felix, coño, por el mismo precio, pon también la roja...!
¡Si don Manuel Azaña levantase la cabeza---!

#11 joan, barcelona, 02/06/2014 - 16:30

aixo de posar l estalada i la bandera de la jacobina segona republica demostra el nivel politic de alguns dels nostres " liders" politics.

#11.1 Pere Prats, Sants, 02/06/2014 - 18:11

És un Ajuntament format per Independetistes Catalans i Republicans Espanyols, cadascú posa la seva i el poble tria, mira si és fàcil.

#10 Papaluna, Barcelona, 02/06/2014 - 16:16

Comunistes seguint les ordres del seu soviet amagat a l'ombra!. El mateix que han fet aquests paios ho ha perpetrat la regidora de IU del ajuntament madrileny. Són els mateixos fanàtics, revengistes i totalitaris que van perdre la Guerra Civil i encara volen guanyarla i imposar la seva dictadura.

#9 ccc, bcn, 02/06/2014 - 16:01

si vols la independència no te sentit q diguis a la resta d'Espanya com s'ha de governar, és a dir, si penjes la estelada no pots penjar la tricolor. De la mateixa maner si penjes la tricolor penjas un bandera Espanyola, és a dir, no te sentit q penjis una bandera secessionista.

#9.1 Pere Prats, Sants, 02/06/2014 - 18:13

Si no vols que triem el que passa a Espanya és molt fàcil, el 9N vota Si-Si i deixarem de decidir a Espanya. Fàcil no?