Publicitat
Política · 8 d'Abril de 2010. 19:03h.

Un alt càrrec de la Generalitat defensa Garzón

El director del Memorial Democràtic titlla d'"insult a la democràcia"el procés

Un alt càrrec de la Generalitat defensa Garzón

Imatge d'arxiu de Miquel Caminal

El director del Memorial Democràtic, Miquel Caminal, ha afirmat aquest dijous que la institució que representa té l’obligació de “sortir en defensa de la justícia democràtica i de totes les víctimes de la dictadura”, davant de “l’insult a la democràcia” que representa el procés contra el magistrat Baltasar Garzón per haver volgut investigar els crims del franquisme.

Caminal ha fet referència igualment a la “humiliació” que representa per a totes les víctimes del franquisme l’actuació contra el jutge Garzón. Per a Caminal, una actuació d’aquestes característiques deixaria en evidència “la justícia al revés, que no jutja qui ha de jutjar i en canvi pretén jutjar qui no ha de ser jutjat”.

Posant com a exemple l’actualitat d’un poder judicial "en bona part encara hereu o deutor de la dictadura", el director del Memorial Democràtic ha alertat de que “la democràcia no és prou sòlida i que, si bé ha costat molt d’aconseguir, és massa fàcil de ser adulterada”.

També ha fet referència al cas de Lluís Companys, en valorar positivament l’actuació del fiscal general de l’Estat, aquesta setmana, declarant la nul·litat del judici sumaríssim pel qual es va afusellar el president Companys, "una interpretació que exigeix la seva confirmació mitjançant l’actuació d’altres poders de l’Estat, de manera que s’avanci cap a la plena nul·litat de totes les normes i sentències de la dictadura franquista contràries als drets humans".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Jaum Martí Ferran, Sant Llorenç de Morunys, 09/04/2010 - 22:46

"Debería permitirse a Garzón que reanudara su trabajo lo antes posible. España necesita un examen honesto de su agitado pasado, no la persecución de aquéllos que tienen el coraje de exigirlo."
del editorial del New York Times

#3 Ufrasico, Villena, 09/04/2010 - 10:30

La justicia es algo subjetivo e interpretable.
Hay gente a la que, sobre todo, nos interesa que los jueces no se sobrepasen en sus competencias y funciones e incumplan la legislación, y al que se crea un intocable, que lo echen de cuerpo judicial

#2 Marcel D., Girona, 08/04/2010 - 21:55

Això passa pel pacte amb el feixisme: la constitució del 78, que és un insult a la democràcia. I és també ho és la negació del dret a l'autodeterminació que Garzón i altres persegueixen. PSOE= neofalangistes. Alguns se n'adonen ara.

#1 sulfuro sulfuro, Barcelona, 08/04/2010 - 20:34

Nunca hubiera pensado que la dirección del Memorial Democrático sea un alto cargo de la Generalidad, aunque el nombre de este Caminal me suena mucho.
Debe ser uno de los del de oca a oca de los enchufes.