Publicitat
Política · 19 d'Abril de 2010. 11:16h.

Un alt càrrec del Govern acusa l'Espanyol de "renegats contraris a la pàtria"

"Els hi convé l'Estat propi encara que sigui per canviar-se aquesta broma de nom que porten"

Un alt càrrec del Govern acusa l'Espanyol de "renegats contraris a la pàtria"

Bosch, en una imatge d'arxiu

El coordinador de l'Àrea d'Història i Pensament Contemporani del departament de Vicepresidència, Alfred Bosch, també escriptor, es pregunta en un article a l'Avui, "què se’n faria de l’Espanyol, en cas d’una secessió de Catalunya? No em refereixo a l’home de raça espanyol, ni a l’idioma espanyol, em refereixo al club de futbol que porta aquest nom".

"I si porten el nom que porten, i si podien frenar l’esquadra capitana de les joies pàtries, a la força allò hauria de ser un cau d’esguerrafestes renegats, contraris als grans progressos de la pàtria", escriu.

"Si Catalunya obtingués un Estat propi, no tinc la sensació que l’univers perico fos condemnat a desaparèixer, o a dissociar-se de l’esport català per mantenir-se en la Lliga espanyola, tot forçant la proclamació de l’enclavament de Cornellà-El Prat i afegint-se a la llista de ciutats província com ara Ceuta o Melilla. No ho veig, francament. Jo poso en dubte l’espanyolitat de l’Espanyol", afegeix.

"Els contraris a la independència diuen tenir un gran argument amb el Barça: què faria, l’equip de Guardiola, divorciat de les estrelles del Reial Madrid? S’avorriria, diuen amb un punt de raó. Ah, amics, però, i l’Espanyol? Quin millor soci natural de l’independentisme podríem trobar? No entenc per què les brigades blanc-i-blaves no omplen l’estadi de colors maulets. A la Nació Perica li convé més que ningú tenir un Estat propi. Encara que sigui per canviar-se, d’una vegada, aquesta broma de nom que porten", conclou.

També l'escriptor i exconseller Vicenç Villatoro acusa l'Espanyol de "concentrar-se només en els partits que emocionalment li interessen, a buscar en un partit el sentit de la seva existència, a conjugar el verb impedir en totes les seves formes, a instal·lar-se a la banda fosca. Fins i tot a fer servir totes les armes possibles, si el reglament o qui l'interpreta els deixa. Gairebé res a dir-hi. Undiano Mallenco no hi tenia dret, però fins i tot un repartiment arbitrari de targetes pot ser discutible".

Publicitat
Publicitat

92 Comentaris

Publicitat
#92 antoni, llinars del vallès, 21/07/2011 - 22:06

Soc de l'espanyol. estem farts de tan bocamoll
que cobra del pressupost de la Generalitat.
Sr? Alfred Boix, primer de tot retirin el retrat
del Monarca de les Españas i el seu fill de palau, aviam si tenen pebrots.
Soc independentista. la política i l'esport no es barrejant.

#91 Carles, Barcelona, 22/04/2010 - 12:03

Semble mentida com una persona pot traslladar les seves "rabietes" esportives ,a la seva feina, nomes es un esport,pero i ha qui o pren com un afer personal. Si la Generalitat enten que un carrec seu pot barrejar, esport i politica. On arribarem!

#90 Sergi, Bellaterra, 21/04/2010 - 15:39

És el problema que tenen molts d'haver ajuntat TOTA LA SANTA VIDA futbol i política.

#89 1900, imperial, 21/04/2010 - 14:05

deplorable.

Sr. Bosch, o Boix.. noi ?

Per aquesta regla de tres, què pinta el Far$a a la LIGA ESPAÑOLA ?

any 2010 i encara penseu en un estat propi? sou patetics.

Visca Catalunya, Viva España!

#88 Agora, Barcelona, 21/04/2010 - 10:31

¿Coordinador del Área de Historia y Pensamiento Contemporáneo? ¿Pero realmente esta persona piensa? Lo suyo parecen mas bien reflexiones de un adolescente que de un adulto. Sus argumentos son puramente propios del Nazismo. Vergonzoso! Deberian cesarle.