Publicitat
Política · 26 d'Octubre de 2010. 13:49h.

Un alt càrrec d'ERC dubta entre l'imam de Lleida i el Papa

Oriol Amorós: "M'ho posa difícil per escollir"

Un alt càrrec d'ERC dubta entre l'imam de Lleida i el Papa

Oriol Amorós, al costat de Jordi Portabella, en un acte d'ERC

El secretari per a la Immigració, Oriol Amorós, en una entrevista a El món a RAC 1, ha declarat que "entre l'imam de Lleida i el Papa m'ho posa difícil per escollir; estem veient dues versions bastant retrògrades i conservadores de les seves pròpies religions. En aquest aspecte, guanyaria l'imam de Lleida".
 
Amorós ha defensat la immigració, ja que hi ha "famílies que potser tenen un ingrés net gràcies a la immigració de més de mil euros perquè, enlloc de pagar una residència de dos mil euros, paguen a una noia boliviana nou-cents euros, quan parla en general de la immigració diu 'ho veig problemàtic'. Sí, però vostè guanya mil cent euros cada mes".
 
En aquest sentit ha denunciat "actituds irresponsables i, fins i tot, xenòfobes envers la immigració. Estem parlant del PP i de Plataforma per Catalunya". També ha assegurat que "és radicalment fals [que els immigrants tinguin més ajudes que els autòctons]. La despesa sanitària d'un estranger és la meitat de la d'un autòcton".
 
Tot i això, ha reconegut que "el multiculturalisme a fracassat, sí, i el que hem d'aprendre és a gestionar societats multiculturals. La nostra societat és irreversiblement plurilingüe i irreversiblement diversa. Tenim dues opcions: aprendre a gestionar-ho o negar-ho".

Publicitat
Publicitat

31 Comentaris

Publicitat
#31 josep, lleida, 28/10/2010 - 02:10

La veritat no hi ha cap diferència és questió de latituds. Només hi ha matisos: algu pot dir-me perquè la secta de l'opus amb el bisbe peris de la secta i el ratzinguer volen robar a lleida, una dioseci fundada per sant pau, la seua pintura?

#30 contdown, barna, 27/10/2010 - 19:59

Sabeu quants católics moren als països islàmics per el fet de ser catòlics? Quàntes esglesies catòliques hi ha als països dels amics islàmics? i vosaltres els ateus: Sabeu que si visquèsiu a aquests paisos estariau morts? A quants islámics s'ha lapidat aquest any a Espanya?

#29 perplexe, mao, 27/10/2010 - 13:06

La presència de subjectes com aquest a ERC, és la clau de l'esperada devallada de ERC a les properes eleccions. I, a la vegada, de l'esperada pujada de vots de PlataformaXCatalunya. ERC (i ICV), ha perdut tot tipus de referents i s'està allunyant cada vegada més del carrer.

#28 Ricard, Barcelona, 27/10/2010 - 10:00

Jo no soc pas d'ERC, però no veig gran diferència entre islàmics i els catòlics. El tercer mon té diverses cultures i religions que els diferencia, però en elles hi han dogmes i formes similars que les fa comparables.

#27 Josep, Lleida, 27/10/2010 - 09:52

Una de les raons de la més que segura davallada o debacle d'ERC ha estat el nomenament de personatges com aquest i molts d'altres en carrecs de responsabilitat dins del govern.
Personatges que no els voldrien ni per netejar merda de porcs.