Publicitat
Política · 6 de Novembre de 2010. 12:12h.

Un alt càrrec d'ICV fa campanya per Esquerra

"ERC ha realitzat una tasca de govern en polítiques que no s'havien realitzat mai al nostre país"

Un alt càrrec d'ICV fa campanya per Esquerra

Jordi Fàbrega, amb Saura i Carod, el dia del seu nomenament. (Foto: Eva Guillamet)

El delegat del Govern a la Catalunya Central, Jordi Fàbrega, proposat per ICV, lidera un manifest de suport a ERC. Segons El Periódico, un grup de persones procedents sobretot de l'Entesa Municipal de Progrés (EMP) i les CUP han creat un col·lectiu  amb el nom d'Entesa Nacional que té l'objectiu d'aglutinar el vot útil independentista a ERC.

En una carta feta pública sota el títol de 28-N, compromís per la independència i signada per Fàbrega, s'elogia la tasca portada a terme per ERC dins del tripartit i el defineix com un partit "sòlid" i "seriós" que pot actuar com a pal de paller de l'independentisme.

"En el marc del Govern d'entesa o popularment dit tripartit, ERC ha realitzat una tasca de govern en polítiques que no s'havien realitzat mai al nostre país. Malgrat tot, la percepció social és negativa. Nosaltres entenem que això no és just. Sectors polítics i socials criminalitzen a ERC pel seu pacte amb en Montilla, però no per les seves polítiques socials o nacionals. Cal reconèixer-li a Esquerra la tasca feta en la construcció nacional des de la Generalitat. Impulsant lleis estratègiques (cinema, vegueries, consultes...) o desplegant i fomentant polítiques en l'àmbit del turisme amb identitat, el petit comerç, la indústria, els ajuts al món municipal com mai havien tingut, o les polítiques públiques amb els sectors més desafavorits ...", escriu.

Fàbrega afegeix que "ara és l'hora de la insubmissió vers Espanya, i per això volem fer una crida a ERC com a únic partit independentista i d'esquerres fins ara amb presència parlamentària, del seu compromís cap aquesta via, gestionant el dia a dia, abanderant les polítiques socials des de l'esquerra no dogmàtica i sobretot cercant la unitat d'acció post electoral amb les formacions polítiques parlamentàries i extraparlamentàries, formacions municipalistes, moviments socials i societat civil en general en el marc d'una majoria social que aprofundeixi en el al camí cap a la independència".

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 capsigrany, riumors, 06/11/2010 - 20:45

aquest es el cami, l'inmdependentisme d'esquerres a ERC

#6 Regeneracion, lleida, 06/11/2010 - 20:08

Si quieres que te dejen de expoliar haz como yo Vota a PxC de Anglada

#5 JoanMarti, Abrera, 06/11/2010 - 18:11

Prefereixo per president de la generalitat un espanyol (que no espanyolista) que defensi a Catalunya que no un catala que entregui catalunya als llops. Va be, hi ha gent que te dos dits de front, endevant, anem remuntan.

#4 Observador, España, 06/11/2010 - 15:02

¿Por qué no se coaligan ERC e ICV? Ambos son lo mismo: comunistas e independentistas.

#3 Ciudadanista, Barcelona, 06/11/2010 - 14:11

Fàbrega es un buen ejemplo de la degradación política de Catalunya. De comulgar con el postcomunismo y ecosocialismo para tener un buen cargo, a predicar la construcción nacional y la insumisión a la Constitución para ver si puede pescar otro. Con gente así en el poder no iremos nunca bien.