Publicitat
Política · 12 de Gener de 2011. 12:15h.

Un alt càrrec veu "barbàrie nazi" a Valldoreix

El govern de la localitat replica al cap de gabinet de Recoder que és un "sicari d'interessos de tercers"

Un alt càrrec veu "barbàrie nazi" a Valldoreix

Marc Monells, amb Lluís Recoder, en una fotografia del seu bloc

El nou cap de relacions institucionals de la conselleria de Territori i Sostenibilitat que encapça Lluís Recoder, Marc Monells, va relacionar la "barbàrie nazi" amb l'actuació de l'equip de govern de l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Valladoreix en un article al seu bloc.

Monells, que també ha estat cap de gabinet de Recoder a Sant Cugat, denuncia que "a Valldoreix, si vas al ple de la Junta de veïns i et queixes en públic, l'endemà pots rebre una inspecció a casa teva".

"Hi ha qui diu que hi ha associacions que no gosen alçar la veu per no veure retallades les subvencions per part de l'entitat descentralitzada. Hi ha qui diu que alguns carrers no s'asfalten perquè hi viu algú que no és de la corda de qui governa", denuncia.

El nou alt càrrec va més enllà i assegura que "hi ha qui diu que la presidenta de Valldoreix ha dedicat, fa uns dies, un article de pàgina sencera contra l'església protestant del poble, perquè es neguen a regalar-li un aparcament".

És per aquests motius que "em ve al cap insistentment el poema que  el pastor protestant Martin Niemöller va escriure explicant la reacció tardana a la barbàrie nazi".

La presidenta de l'EMD de Valldoreix, Montserrat Turu, li ha replicat en el mateix bloc i li retreu "acusacions molt greus en contra de la persona de la presidenta de l'EMD-Valldoreix i de l'equip de govern legítim de Valldoreix. Totes aquestes insinuacions acusatòries es fan de manera gratuïta i sense donar cap prova de la seva veracitat".

A més critica que faci "acusacions des de l’aixopluc d’un càrrec polític –ja sigui públic o de confiança- primer com a vocal de CiU a l’EMD, després com a cap de gabinet de l’alcaldia de Sant Cugat, i ara com cap del gabinet del Conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder".

"És igual de coneguda per tothom la relació que té vostè amb la direcció de l'església protestant de Valldoreix -és fill del pastor del centre de culte i membre actiu de la comunitat- i del paper que va jugar en tot el dubtós procés de construcció de l'equipament religiós a Valldoreix", afegeix.

"Comparar el govern de Valldoreix amb el nazisme és un acte de demagògia de la més baixa estofa política, que posa de manifest els instints primaris que mouen les seves actituds, en contra de representants del govern progressista i catalanista de Valldoreix", afirma.

A més, en declaracions a Cugat.cat, assegura que "Monells deu ser un sicari d'interessos de tercers que el premien per aquest agosarament. Per això, el deuen premiar amb càrrecs de confiança".

Monells, al seu torn, li replica que "el teu escrit és tan ple d'inexactituds que m'estimo més no contestar cadascun dels punts. Dubto que mai ens posem d'acord i entenc que la comparació amb Niemöller no t'agradi, potser hauria de buscar exemples de l'època del Lenin o l'Stalin".

"Jo sempre recordaré el dia del meu darrer Ple com a portaveu de CiU a l'EMD quan tu, com a presidenta, no em volies ni donar la paraula per acomiadar-me. Quin nivell, vaig pensar", conclou.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Joaquim, Alp, 13/01/2011 - 11:41

Problemes de pijos.