Publicitat
Política · 21 d'Agost de 2008. 18:00h.

Un alt càrrec veu innecessari ensenyar el castellà

"La gent sabria castellà encara que no s'ensenyés en el sistema educatiu de Catalunya"

Un alt càrrec veu innecessari ensenyar el castellà

Bernat Joan (e), amb Carod-Rovira i Eva Guillamet

El secretari de Política Lingüística, Bernat Joan, ha dit que els catalans aprendrien el castellà encara que no rebessin classes a l'escola perquè aquest idioma ja té una forta presència a la societat. "Òbviament la gent sabria castellà, encara que no s'ensenyés en el sistema educatiu de Catalunya, per pura immersió en el medi, encara que potser l'escriurien i el parlarien pitjor, la qualitat lingüística baixaria una mica, però es coneixeria", ha dit Joan a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE). El dirigent d'Esquerra es suma al que va dir fa uns dies el filòleg alemany Til Stegmann, qui va defensar que a Catalunya no hi havia cap necessitat de donar classes de castellà, perquè s'aprèn al carrer.

"Però les declaracions d'Stegmann tenen un problema, i és que l'actual sistema legal ho fa impossible", que no hi hagi classes en castellà al ser un idioma oficial a Catalunya, ha declarat Joan. "Classes de castellà és obvi que han d'haver-hi, però no sé fins a quin punt han de ser universalment obligatòries", en el cas que aquesta llengua no tingués el mateix rang d'oficialitat que el català. El secretari de Política Lingüística ha afegit que cal assolir un bon nivell d'anglès entre els alumnes catalans perquè "és la porta al món sense necessitat d'intermediaris".

Publicitat
Publicitat

77 Comentaris

Publicitat
#77 juan, zaragoza, 23/08/2008 - 16:16

Hombre saber catalan e ingles sirve en el mundo entero lo mismo que saber solo ingles

#76 Coprotking in the Femt, Barcelona, 23/08/2008 - 14:01

De fet, per ser europeus el castellà no cal per a res; només sabent català i anglès en tindriem més que prou.

#75 sulfuro sulfuro, Barcelona, 23/08/2008 - 00:03

Stegmann estudió, como los Montis jr, en la Deutsche Schule. Vió el negoció del catalanismo y ha estado chupando ayudas de la Generalidad durante su nada brillante trayectoria profesional en Alemania.
No es ésta la mayor de las estupideces que ha dicho.

#74 Patriota, Bcn, 22/08/2008 - 20:46

Y despues dicen que no está perseguido, vaya tela marinera yo por mi que lo pongan voluntario quien no lo quiera aprender que no lo aprenda, ya se lo encontrará.

#73 juan (al loro!! que no os embauquen!!), zaragoza, 22/08/2008 - 20:43

Y no te puedo poner ningun link donde quede claro que habia teatro en catalan en madrid en 1967, pero vamos fotos de Raimon en un ACTO LEGAL PERMITIDO POR EL FRANQUISMO en la facultad de economia de la complutense dio en 1968 un concierto en catalan ¿mas?