Publicitat

Quotes de partit a la nova Comissió de la Transparència

Un altre CAC

Una imatge d'arxiu de l'hemicicle del Parlament

El Parlament de Catalunya ha designat com a membres de la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública a Elisabet Samarra i Gallego, Teresa Perelló i Domingo, Oriol Mir Puigpelat, Josep Mir Bagó i Manuel Ibarz i Casadevall.

Concretament, Samarra i Perelló, han estat designades a proposta de CiU, Oriol Mir a proposta d’Esquerra, Josep Mir a proposta del PSC i Manuel Ibarz a proposta del Partit Popular de Catalunya (PPC).

Teresa Perelló (Barcelona, 1946) és llicenciada en dret i va ser directora general d’Entitats Jurídiques del Departament de Justícia entre 1995 i el 2000. Samara (Terrassa, 1961) és llicenciada en dret i actualment subdirectora general d’Atenció Ciutadana.

De la seva banda, Oriol Mir (Barcelona, 1975) és catedràtic de dret administratiu a la UB, Josep Mir (La Vall de Bianya, 1954) és professor titular de dret administratiu a la UPF i va ser secretari general de Política Territorial amb Quim Nadal de conseller (2003-2004).

El membre de la comissió designat a proposta dels populars, Manel Ibarz (Girona, 1947), és llicenciat en dret i actualment assessor del grup parlamentari del PP.

Tots cinc candidats, proposats conjuntament pels grups de CiU, ERC, el PSC i el PPC, han assolit el suport requerit d’almenys tres cinquenes parts del ple, ja que com a mínim han obtingut 105 vots a favor. Tots ells, tret de Perelló, han seguit la substanciació d’aquest punt des de la llotja de convidats de l’hemicicle.

L’objectiu d’aquesta nova comissió és “vetllar pel compliment i les garanties del dret d’accés a la informació pública i resoldre les reclamacions o els conflictes”.

La llei estableix que l’han d’integrar entre tres i cinc membres, que han d’ésser juristes especialistes en dret públic i tècnics en matèria d’arxius o gestió documental, elegits entre experts de competència i prestigi reconeguts i amb més de deu anys d’experiència professional.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Carlos Gomez, Bcn, 30/04/2015 - 21:09

La merda sels menja,no hi dilluns que no surti algu en primera plana dels diaris per asumptes de corrupcio, tenim els mitjans publics mes manipulats desde que es va inventar la impremta, avis florencis a dojo, el que no roba es perque s´ha despistat i ara es dediquen a crear Comisions.
Ojapidai