Publicitat
Política · 15 de Març de 2011. 19:08h.

Un altre cop judicial al català

La justícia suspèn el reglament lingüístic de la Diputació de Girona

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha suspès quinze articles del Reglament d'ús del català de la Diputació de Girona, contra el qual l'associació Convivència Cívica Catalana havia presentat recurs.

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha anunciat que el seu partit ha inclòs dins del seu programa electoral la derogació d'aquest tipus de normatives lingüístiques "perquè es respectin les dues llengües en les administracions".

Entre els articles suspesos, segons l'acte del TSJC, figuren el que especificava que les actuacions internes de la Diputació s'havien de fer en català o que es redactarien en aquesta llengua les actes de sessions.

Les reglamentacions ara suspeses també feien referència a l'obligació que els impresos d'aquesta institució i els cartells de les oficines i despatxos, així com els segells de goma, estarien escrits en català.

El TSJC també ha anul·lat els articles respecte a l'obligació per als adjudicataris de contractes d'escriure en llengua catalana tota la documentació, mesura extensiva als que presenten per encàrrec de la Diputació estudis, projectes o treballs.

Igualment es suspèn l'obligació per al personal d'atendre els ciutadans en català llevat petició d'algun que es fes en castellà. El TSJC reitera així la suspensió de diversos articles del reglament d'ús del català de l'Ajuntament de Barcelona i de la Diputació de Lleida que ja va notificar el 26 d'octubre. Contra aquesta resolució es pot interposar recurs de reposició davant el mateix tribunal en un termini de cinc dies.

El president de la Diputació de Girona, Enric Vilert
Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#19 Francesc, Barcelona, 16/03/2011 - 23:42

Eduardo, rebutjo això d'ULTRAcatalanista. Els ultres són autoritària, racista i feixistoide o directament feixista, antidemocràtica. I el catalanisme NO és així. En tot cas, seríem catalanistes radicals o catalanistes ambiciosos o nacionalistes catalans radicals.

#18 Francesc, Barcelona, 16/03/2011 - 23:39

José, una llei pot ésser saltada sobretot quan és il.legítima. I aquesta ho és.

#17 Francesc, Barcelona, 16/03/2011 - 23:38

Daniel, millor que s'ocupi de defensar l'asturià, una llengua mil.lenària i del tot respectable i que té dret a la supervivència com totes.

#16 Francesc, Barcelona, 16/03/2011 - 23:36

Una sentència sorgida d'una altra que menysprea la voluntat popular exercidas en referèndum és, senzillament, iinassumible i moralment no té pequè ésser cumplida. Per autoritària, per antidemocràtica. Hi ha una cosa que està pel TC, és el respecte a la soberaniat popular..

#15 Joan, Vilobí, 16/03/2011 - 16:46

Ayyyyy Vilert, disfruta del sueldazo que te quedan menos de 2 telediarios. Esta sentencia te la trae floja, como todo, lo único que te importa es el sueldazo, que no te lo crees ni tú.