Publicitat
Política · 4 de Desembre de 2008. 14:56h.

"Un altre cop, Sr. Pujol?"

SOS Racisme diu que els arguments de l'expresident són "propis d'extrema dreta"

"Un altre cop, Sr. Pujol?"

Imatge de la web de SOS racisme

SOS racisme ha criticat les declaracions de Jordi Pujol a la presentació del darrer llibre de Salvador Cots. "No és el primer cop que aquest polític català analitza la realitat migratòria des d’una vessant d’arguments xenòfobs i demagògics propis d’extrema dreta amb l’excusa que les coses s’han de dir pel seu nom", indica el comunicat de SOS racisme. L'entitat afegeix que "en un moment socio-econòmic com el que estem vivint, afirmar que patim un “allau” de treballadors estrangers o establir categories de ciutadans en funció de l’origen i de com aquests determina el grau d’amenaça que representa per la identitat catalana, és quant menys un acte irresponsable impropi d’un expresident de Catalunya".

"Com dèiem, no és el primer cop que el Sr. Jordi Pujol fa un discurs incendiari d’aquest tipus, i que SOS Racisme, com a entitat, li hem respost, fins i tot personalment, recordant la responsabilitat que te qualsevol líder d’opinió a l’hora d’expressar les seves opinions. En el seu cas, tots sabem que és conscient d’aquest fet i per tant encara és molt més rebutjable i vergonyós que ho faci".

"Tanmateix tornarem a repetir i a recordar que la immigració és un fet estructural que planteja reptes com qualsevol canvi social. A més, posa sobre la taula problemes ja existents i dèficits del nostre Estat democràtic i social per la qual cosa el que s’ha de fer és solucionar-los i no focalitzar en la immigració l’origen i causa. Vulguem o no, la immigració implica que la nostra societat esdevingui mestissa, per tant, fer declaracions en un altre sentit és voler ignorar aquesta realitat i futur de la cultura catalana", finalitza el comunicat de SOS racisme.

Publicitat
Publicitat

52 Comentaris

Publicitat
#52 Tià, Paisos Catalans, 07/12/2008 - 00:58

Nota:aixo que he dit dels 2000 € mes;14 pagues any;8 hores laborals dia;5 dies laborals setmana i 30 dies vacances any,em refereixo a que el sou mínim per a tothom sigui aquest,el sou mínim interprofessional.El dia que axigiu aixo,us creuré;si no,FORA

#51 pep, manresa, 06/12/2008 - 16:00

SOS RACISME... sou uns racistes.

Em sento com un negre a la Sudàfrica de l'Apartheid

#50 Tià, Paisos Catalans, 06/12/2008 - 00:50

Si voleu fotra merder,creuré amb vosaltres el dia que reclameu 2000 €
mes,14 pagues/any;5 dies/setmana;
8 hores/dia.No ho feu perque ja us paguem la vostra existencia amb els nostres impostos;tampoc us manifesteu contra el esclavatge,que cada dia mes.

#49 Tià, Paisos Catalans, 06/12/2008 - 00:43

Aquests de SOS,enlloc de exigir que no hi hagi delinquencia,assassinats,incivisme,ect.,
resulta que el promouen.Enlloc de cridar aqui,rebent diner públic i de tots,heu de anar als paisos on hi ha pobresa a fer feina;llavors creuré amb vosaltres.TENIU POR

#48 Javier, Madrid, 05/12/2008 - 20:28

Mirad, los que defendeis las declaraciones del honorable, defendeis el inmovilismo y la cerrazon cultural. Otros simplemente son egoistas y no quieren compartir, o lo que es peor dar una oportunidad al otro. Egoistas o Paletos?