Publicitat
Política · 24 de Gener de 2012. 17:12h.

Un altre entrebanc per a Esade

Quatre municipis es querellen contra un exsoci d'Urdangarin que també és professor d'Esade

Un altre entrebanc per a Esade

Una imatge de l'entrada d'Esade

Els municipis de Bigues i Riells, Santa Eulàlia de Ronçana, Lliçà d'Amunt i Lliçà de Vall, que formen la mancomunitat de la Vall del Tenes, s'han querellat contra un exsoci d'Inaki Urdangarin per un presumpte frau de mig milió d'euros, segons El País.

Segons aquests ajuntaments, Francisco Delgado Ruiz, professor col·laborador d'Esade -tot i que al seu perfil a les xarxes socials assegura que és professor associat- va utilitzar, suposadament, almenys tres empreses que compartia amb el duc de Palma i amb Miguel Tejeiro -cunyat de Diego Torres-, per desviar capital de la mancomunitat. Delgado era l'administrador únic d'aquestes empreses que comparteixen seu social amb les d'Urdangarin al número 224 del carrer de Balmes de Barcelona.

Delgado va dirigir durant quatre anys l'entitat on els quatre consistoris comparteixen serveis i equipaments. El mecanisme que presumptament feia servir el denunciat es fonamentava en la creació de factures falses, en la duplicació de factures o en inflar-les, segons aquestes fonts. També han indicat que en alguns casos, els diners s'havia carregat de forma correcta a empreses de Delgado, però en altres es pagava per un treball que sí que s'havia assignat tot i que no es va realitzar mai.

Delgado va assumir el càrrec de gerent de la mancomunitat del Vall del Tenes el 2007 i, segons els documents aportats pels querellants, ja va realitzar dues transferències als seus comptes personals al cap de quatre mesos.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#8 Almogàver , La Sagrera , 25/01/2012 - 11:18

El pla anual d'estudis d'ESADE és molt clar, dels tres trimestres de cada curs, el primer trimestre els ensenyen la teoria, el segon els ensenyen a fotre als demès i finalment el tercer trimestre els ensenyen a que els demés no els fotin. Tot pel mòdic preu de set o vuit mil euros cada any.

#7 Marques d'ESADE, Pedralbes i Sant Cugat, 25/01/2012 - 11:04

Apa noi! Estos chapuzas montan un circo y les crecen los enanos. Si tiran ustedes de la manta, vern que hay mas balas en la recamara porqué solo aterrizar el muchacho en la escuela -de negocis- unos cuantos acudieron a la rica miel para ver de chupar del bote, como pasa con otros alumnos.

#6 JJ, BCN, 25/01/2012 - 07:24

Jesuites (ESADE) i Opus (IESE), vaja colla!!
En general, aqui sempre s'ha estat un pais de "llestos" . Trobo curios que tenint una industria lamentable, tinguem tants experts en "negocis".
Be, ja es va veient de quins negocis es tracta en moltes de les vegades.

#5 Pere, Caldes, 24/01/2012 - 21:01

Curios que la querella la posen per els anys 2007 al 2009 i ha estat en el càrrec fins octubre del 2011. Que passa, que el juny del 2009 es va cansar de robar?
Tindrà alguna cosa a veure que el Natxo Simón es el president de la Mancomunitat des del 2009?

#4 Salvador, Lliçà d'Amunt, 24/01/2012 - 20:30

Per culpa d'aquest "senyor" per dir-ho d'una manera més que benèvola, ens tancant l'Escola de Música. Es a dir, els nostres fills també han de patir per culpa d'aquesta colla de lladres. Es el que tenim.