Publicitat
Política · 29 de Novembre de 2019. 15:28h.

Un altre favor del Síndic al procés

Rafael Ribó acusa la Policia de “vulnerar el dret a la integritat moral”

Un altre favor del Síndic al procés

El Síndic, Rafael Ribó, ha presentat l’informe sobre el paper dels cossos policials en les mobilitzacions posteriors a la sentència del procés. El Síndic es mostra comprensiu amb l'actuació dels Mossos d'Esquadra però crític amb la Polia Nacional, a qui acusa de vulnerar drets.

Ribó diu que "els relats divergeixen força en funció del cos policial que la va practicar". "Les persones detingudes pel Cos Nacional de Policia Nacional han descrit un tracte més agressiu, inadequat i intimidatori durant l’estada a comissaria. Per l’anterior, es conclou que es van vulnerar seriosament el dret a la integritat moral i els drets de la Llei d’enjudiciament criminal", afegeix.

El Síndic conclou que "la majoria de manifestacions, les més multitudinàries, es van desenvolupar en un clima pacífic i tranquil i, per tant, només van requerir una intervenció policial mínima. En canvi, en altres manifestacions, minoritàries, es va evidenciar una actitud hostil i violenta per part d’algunes persones concentrades". A parer del Síndic, "aquestes actuacions necessàriament havien de comportar una reacció de les forces de seguretat".

"Tanmateix, algunes imatges que van aparèixer en els mitjans de comunicació i els relats de les persones detingudes permeten constatar que algunes d’aquestes actuacions van ser desproporcionades i que es va produir un excés en l’ús de la força en la dispersió, contenció i detenció de persones. També  resulta inacceptable l’ús d’armament  antiavalots molt lesiu, com ara les pilotes de goma o la tècnica del carrusel", adverteix.

Publicitat
Publicitat

37 Comentaris

Publicitat
#36 FERRANOT, BARCELONA, 30/11/2019 - 17:33

Bueno, siempre mejor vulnerar la integridad moral, que matar directamente a manifestantes que, realmente, luchan por una libertad que no tienen, como hace la policía de los regímenes que tanto admiras de Venezuela o de Cuba, ¡¡ farsante !!

#35 Neferu, Barcelona, 30/11/2019 - 13:43

Patético este infame antiguo comunista de pacotilla que se ha convertido en un vividor del procés.

#34 Walking dead, Chez Titole, 30/11/2019 - 13:34

Ja comença a ser l'hora que el fotin al Museu egipci al costat d'en Tut-ankh-Amón, entre un Amon i un Mamón no hi ha massa diferències.

#33 Flanagan, Tabarnia City, 30/11/2019 - 12:25

Yaz hace mucho que el sindic a manos de este personaje dejó de interesar a la mayoría de ciudadanos,excepto a los panxacontentas.

#32 pakitet, cambrils, 30/11/2019 - 11:16

Le llaman la bien pagaa.