Publicitat
Política · 28 de Gener de 2021. 17:57h.

Un altre greuge comparatiu per a l'independentisme

El TC tomba el decret del Govern que regula els lloguers

Un altre greuge comparatiu per a l'independentisme

El Tribunal Constitucional (TC) ha anul·lat el decret llei de mesures urgents de la Generalitat impulsat el 2019 i que obligava els propietaris a oferir un lloguer barat als okupes que portin sis mesos usurpant l'habitatge i residint-hi sense autorització.

El ple del tribunal de garanties ha declarat per unanimitat la inconstitucionalitat del decret d'habitatge de Catalunya. El principal argument té a veure amb una qüestió formal per la insuficiència de la via legal empleat, això és per haver-se aprovat per decret i no per llei.

La sentència té efecte immediat i anul·la el decret llei aprovat al Parlament amb els vots a favor de JxCat, ERC, els comuns i la CUP i l'abstenció de PSC. El PP, que ja va recórrer a el Consell de Garanties Estatutàries, va presentar un recurs davant del TC, que ara l'ha anul·lat.

El president del PPC, Alejandro Fernández, va defensar el passat 9 de setembre que de les 15 disposicions addicionals transitòries i finals, set són inconstitucionals, apuntant que "pràcticament no hi ha res que sigui constitucional". "Vostès saben que és inconstitucional", va advertir el Govern.

El líder dels populars a Catalunya va indicar que el dret a l'habitatge mai hauria de conculcar "el dret fonamental a la propietat privada" i va defensar que "sense propietat privada no hi ha democràcia". "Garantir el dret a l'habitatge, mai pot fer-se convertint al propietari en una mena d'enemic i fent-li la vida impossible" va recalcar.

"Un dret com és el de l'habitatge, que ningú discuteix i que a més està consagrat en la Constitució, mai s'ha d'aplicar a costa d'un altre dret fonamental com és el de la propietat privada. Això és molt important perquè, sense propietat privada, no hi ha democràcia. Sense propietat privada no hi ha democràcia. Perquè, si ni tan sols tens la garantia sobre les teves propietats privades, siguin aquestes moltes o poques, si no tens seguretat jurídica sobre aquestes, a què pots aspirar?"es va preguntar.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Benet S., Barcelona, 29/01/2021 - 07:45

La banda de delinquents que tenen segrestades les institucions fan "decrets" van ensenyant la poteta. Ara el ramat que els vota ja es pot començar a fer la idea de que seria d'aquest territori si aquests bandarres no tinguessin per sobre d'ells la Justicia espanyola que els posa al seu lloc (alguns entre reixes). Això seria pitjor que Venezuela

#2 Juan, BCN, 28/01/2021 - 20:11

Se han dedicado a legislar en materias que no tienen competencia con el simple objetivo de que el constitucional se lo tumbe y hacerse el martir. Pero sus parroquianos los creen a pies juntillas.

#1 luis, barcelona, 28/01/2021 - 18:25

Dice:
...Perquè, si ni tan sols tens la garantia sobre les teves propietats privades, siguin aquestes moltes o poques, si no tens seguretat jurídica sobre aquestes, a què pots aspirar
¿Alguien dirá que no es asi?
El que sabéis, no cuenta