Publicitat
Política · 20 de Gener de 2014. 11:26h.

Un altre socialisme és possible

Els catalanistes del PSC troben "inexcusable" fer la consulta

Un altre socialisme és possible

Alguns dels signants

Més d'un miler de dirigents i miitants socialistes han signat un manifest que afirma que oposar-se a la consulta "és una postura inacceptable i antidemocràtica" i reivindiquen com a "inexcusable un referèndum en el qual el poble de Catalunya es pugui pronunciar clarament sobre la seva relació amb Espanya".

També han volgut expressar el seu suport als tres diputats del PSC que la setmana passada van trencar la disciplina de vot. Entre els signants s'hi troben Maria Badia, Pia Bosch, Laia Bonet, Joan Majó, Joaquim Nadal, Jordi Martí o Montserrat Tura, entre d'altres.

Els signants veuen "una divisòria ineludible: a una banda, la gran majoria que, en els paràmetres del catalanisme polític, exigeix el referèndum; a l’altra banda, els que s’hi oposen des dels paràmetres de la política espanyola i, en alguns casos, tractant de fer-ne un factor de divisió de la societat civil catalana. El socialisme català, més enllà dels paràmetres que imposa el nacionalisme espanyol, hegemònic a Espanya, creiem que només pot estar al costat de l’opinió central i majoritària del poble de Catalunya".

"Els socialistes catalans hem de ser on ens pertoca: al primer rengle, com sempre. Hem de treballar amb tothom que propugni la celebració del referèndum, sigui quina sigui la posició que cadascú pugui prendre després pel que fa a la resposta a la consulta", indiquen.

"El socialisme català no pot faltar a l’actual cita per Catalunya. Ha d’acudir-hi i en primera posició", remarquen, a més d'invitar "tots els que es reconeguin en la nostra posició que no defalleixin, que se sumin a aquesta crida socialista en favor del referèndum".

D'altra banda, Elena, Geli i Ventura han confirmat que no entregaran la seva acta de diputats. Els tres diputats díscols del PSC no tenen intenció de formar cap nou partit ni integrar-se en cap altre. “Volem fer aquest PSC amb vocació majoritària gran”, han afirmat.

Publicitat
Publicitat

84 Comentaris

Publicitat
#47 Jordi Romaguera, L´Hospitalet de Llobregat, 21/01/2014 - 15:41

Quina casualitat. Entre els socialistes demòcrates no trobem cap dels tres alcaldes de l´Hospitalet. No donen suport en Pujana, en Corbacho i na Marín. Quina desgràcia m´ha tocat ser de l´Hospitalet!. El primer poble contra Catalunya. Per sort, de moment, és l´únic. Necessitem la llibertat.

#46 El azote de los necios, Barcelona, España, 20/01/2014 - 20:20

Si enoticies ( independentista ) sigue censurando los comentarios contra su ideología, van a escribir aquí los pseudodemocratas de los independentistas y nadie más....... será una recirculación de mierda..... a lo mejor es lo que les interesa, pero exigen lo que no son capaces de dar.....

#45 josep, Palma, 20/01/2014 - 19:46

El proceso que convertirá el odio nacionalista EN AMOR ya se ha iniciado

#44 Des de Miami suport al referèndum, i Catalunya, 20/01/2014 - 18:59

Persones d'arreu del món graben un vídeo, es presenten i expliquen que donen suport a Catalunya i al referèndum d'independència.

http://www.youtube.com/watch?v=RYisZZ8vhpM

La internacionalització del procés és fonamental, expliquem-nos als turistes i a tot el món, pengem estelades als balcons.

#43 Todo por Castilla, arriba Madrid, 20/01/2014 - 18:34

PSOE: "Exigimos que el PSC expulse a los 3 diputados del PSC que han cumplido con el programa electoral del PSC."

Pere Navarro: sí mi amo.