Publicitat
Política · 2 de Juny de 2020. 18:57h.

Un altre 'xiringuito'

El grup Catalunya 2022 se suma al Consell per la República, l'Oficina de drets civils, el Comissionat del 155 i el Fòrum Constituent

Un altre 'xiringuito'

Quim Torra

El Govern ha aprovat aquest dimarts el grup de treball Catalunya 2022 que s'encarregarà d'“identificar polítiques i línies estratègiques” per afrontar la crisi socioeconòmica derivada de la pandèmia. Aquest és el cinquè organisme que crea Quim Torra des que va prendre possessió del càrrec de president de la Generalitat ara fa dos anys.

Quim Torra va ser investit el 14 de maig i el seu govern va prendre possessió el 2 de juny. Des de llavors s'ha constituït el Consell per la República, l'Oficina de drets civils i polítics, el Comissionat per al Desplegament de l'Autogovern i el Fòrum Cívic i Social per al Debat Constituent.

L'Executiu ha creat diversos òrgans -alguns per promoure la independència- mentre que l'acció de govern no ha estat molt abundant durant aquests dos anys de legislatura. El Govern ha aprovat 16 lleis, segons informa la web el Parlament, des que Torra va assumir la presidència. Els dos primers anys de la seva legislatura també s'ha caracteritzat pels desencontres amb ERC.

El Consell per la República es va presentar el 30 d'octubre de 2018 amb un acte al Palau de la Generalitat en el que van participar per videoconferència l'expresident Carles Puigdemont; i l'exconseller Toni Comín, així com el president de l'Executiu català, Quim Torra. Aquesta organització va néixer amb la voluntat d“avançar per la via dels fets fins a la República”.

El govern de Torra, posteriorment, va engegar el juny del 2018 el Comissionat per al Desplegament de l'Autogovern -també conegut com el comissionat del 155- amb l'objectiu d'avaluar els efectes de l'aplicació de l'article 155 i elaborar “un pla de xoc” per desplegar l'autogovern.

També durant l'estiu del 2018 l'Executiu català va aprovar l'Oficina de drets civils i polítics per “lluitar contra les actituds violentes o denigrants que atempten contra la cohesió i la convivència a Catalunya”. L'Oficina de drets civils i polítics va fer una “cartografia de la repressió” de l'1-O i va concloure que hi ha més de 2.000 persones ferides, investigades o imputades arran del referèndum.

Quim Torra va presentar finalment el 23 d'octubre de 2018 el Fòrum Cívic i Social per al Debat Constituent, un òrgan per posar les bases “constitucionals” de Catalunya. El Govern ho va dissoldre l'agost del 2019.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Juan Jose García, Cunit, 03/06/2020 - 09:57

Horizontales Embutido de cerdo de color rojizo,que puede contener picante.Plural.

#7 electra, Barcelona, 03/06/2020 - 09:20

Tots els d'aquests xiringuitos cobren?, si és aixi que Madrit no envii ni un euro més no servirant per afer socials, servirant per mantenir els xiringuitos de CDC i ERC. Que Déu ens guardi als catalans!!!!!!

#6 Eduardo González Palomar, Manlleu, 03/06/2020 - 09:10

Cuando los representantes del Estado han cedido competencias a la Generalitat de Cataluña no solo han incrementado las desigualdades entre españoles sino que además las han aumentado entre los mismos catalanes.

#5 Lobisome, BCN, 03/06/2020 - 08:15

Hace tres o cuatro años deberían haber creado el "Comité para que la Nissan no se vaya de Barcelona", así podrían presentar algo sólido (y no humo) a la ciudadanía, pero estaban a otra cosa... pero la Generalitat hace mucho tiempo que no tiene contacto con la Cataluña real, ella va por su lado y nosotros por el nuestro...

#4 Charly, Barcelona, 02/06/2020 - 23:12

Como el dinero público no es de nadie (cabrita dixit), lo repartimos entre los amigotes, y en paz.