Publicitat
Política · 12 de Setembre de 2010. 17:20h.

Un any de l''esperit d'Arenys'

Móra diu que "la consciència del poble no té aturador"

Un any de l''esperit d'Arenys'

Un participant de l'Aplec amb una bandera inependentista. (Foto: ACN)

El I Aplec de la Independència ha rememorat aquest diumenge l'esperit d'Arenys de Munt, en el primer aniversari de la celebració de la consulta que es va fer al municipi maresmenc i que va motivar posteriorment la celebració de consultes a més de 500 municipis catalans. "L'objectiu és replegar tot el independentisme català a Arenys de Munt", ha comentat Jaume Rossell, president de la comissió organitzadora de la trobada, qui ha anunciat que l'aplec tindrà continuïtat en els pròxims anys i que se celebrarà el primer diumenge després de l'Onze de Setembre.

L'alcalde d'Arenys de Munt, Carles Móra, ha assenyalat que "les consultes són una manifestació popular" i una demostració que "la consciència del poble no té aturador". Sobre l'arribada de la independència de Catalunya, considera que hores d'ara "hi ha força per canviar les coses". Pel que fa els 60.000 voluntaris que han fet possible les consultes arreu i de les 500.000 persones que hi han votat, Móra ha estat clar: "aquesta gent no és de pa broma, és gent ferma".

L'Aplec té com a punt culminant la signatura de l'anomenat Compromís d'Arenys de Munt. Es tracta d'un document que serà signat per tots aquells càrrecs polítics catalans que estiguin d’acord amb el text i que tinguin un fort compromís amb Catalunya i amb el seu "alliberament nacional". Móra ha insistit, però, que "es demostra la força del poble" també a les urnes, citant la pròxima cita electoral el 28 de novembre. "Hi ha d'haver un cop de timó", ha dit.

"Depèn de les pròximes votacions que Catalunya sigui independent o no", ha constatat. En aquest sentit ha afegit que "contemplant la legitimitat de la gent a què voti el que vulgui", ha dit Móra, "si es voten altres opcions no sobiranistes, trigarem molt o no s'arribarà mai a la independència", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 13/09/2010 - 00:52

Ojo con los espíritus que no han recalado aún en el Purgatorio y vagan como almas en pena creando problemas a las buenas gentes. Mejor llamar a un exorcista de CIUTADANS para que lo ahuyente y evite males mayores.

#6 Ramon, Comprodon, 12/09/2010 - 23:54

Kropotkin: El teu cas és greu. Necessites un professional de la medecina que t'ajudi. Saps perfectament que no som tant pocs. Mira: CIU 60, ERC:15, Reagrupats: 5, Laporta: 4. Saps sumar? Saps què vol dir, això? INDEPENDENCIA. JUA JUA JUA JUA JUAAAAAAAA

#5 Jordi B, Barcelona, 12/09/2010 - 21:09

Joan , la proporció correcta es 3 RI i 1 SCI.
Anar al 50% desprès de dos mesos de putades es injust.

#4 Manel, SANT ANTONI DE MAR (Baix Empordà), 12/09/2010 - 20:12

Joan de Sallent.- És més o menys el que pensem la majorìa de independentistes.

#3 Kropotkin, Vic, 12/09/2010 - 19:50

Solo sois un pequeño porcentaje de los catalanes. Teneis derecho a pedir lo que os de la gana pero la mayoría no piensa como vosotros. Dejadnos en paz de una vez.