Publicitat
Política · 25 de Setembre de 2013. 08:57h.

Un assessor de Merkel defensa la independència

Roland Vaubel afirma que "no hi ha base" per expulsar Catalunya de la UE

Un assessor de Merkel defensa la independència

Roland Vaubel

L'assessor de Merkel, Roland Vaubel, en declaracions a El món a RAC1, ha recomanat a Europa respectar una hipotètica independència de Catalunya i ha recordat que no és la Comissió Europea, sinó els estats, qui decideix si Catalunya es manté a la UE.
 
“La comissió europea intenta desencoratjar la secessió de Catalunya i Escòcia, dient que després no seran més membres de la Unió. No hi ha base que parli d'això a cap llei internacional i no és cosa de la Comissió Europea parlar d'això sinó del Consell”, ha defensat en aquest sentit.
 
“Els estats no poden vetar la secessió, només dir que sortirà de la Unió. Ho poden dir, sí, però és un tema absolutament a l'aire”, ha indicat, a més d'apuntar que "la Constitució espanyola prohibeix la secessió però no votar sobre la secessió. I si hi ha una gran majoria a favor, hi haurà una força gran per canviar la constitució. El referèndum és doncs un mitjà per canviar la constitució”.
 
“No hi ha una llei internacional clara, és una cosa de posar-ho en pràctica i no és uniforme”, ha considerat, a més de sentenciar que "qualsevol estat s'ha de basar en un contracte social entre la gent, i si una part vol trencar el contracte són lliures de fer-ho. Ho pot fer unilateralment, els altres no poden votar. És un principi general de llei, pots trencar un contracte”.

Publicitat
Publicitat

102 Comentaris

Publicitat
#49 Vicenç Colell, Vic, 26/09/2013 - 09:55

Aquest senyor és euroescèptic i és normal que vulgui desacreditar la Comissió, que és l'executiu de la Unió, i la institució encarregada de vetllar pels Tractats.
Però els polítics catalans es pensen que Catalunya és el paradís terrenal escollit i que es poden saltar totes les lleis humanes!

#48 Pepfort, Tarragona, 26/09/2013 - 00:15

És la gent que viu ara la que te que decidir sobre el seu futur, desde els joves fins els mes grans, no potser que alguns s'agafin al que van escriure uns quants fa molts anys en unes circumstàncies molt diferents a les actuals per privar a la gent a expressar el que vol. Tenim el dret a decidir!!

#47 Herodot, Barna, 25/09/2013 - 22:19

Evidentment,Catalunya rep amenaces que duraran exactament el que es trigui en guanyar el referèndum.

#46 Baldomero, Barcelona, 25/09/2013 - 21:29

Mi prima de Porcuna también está a favor de la independencia catalanista. Acepta entradas a Port Aventura para largar. Decidme algo y os dejo el e-mail.

#45 Omar Jayyam, BCN, 25/09/2013 - 21:02

No es asesor de Merkel, sino de AfD, partido extraparlamentario. ¿Así queréis informar a la gente?