Publicitat
Política · 22 de Juliol de 2018. 12:31h.

Un associat de Badalona planta cara a Puigdemont

Un grup d'independents presenta una llista alternativa per protestar contra l’elecció de l'executiva

Un associat de Badalona planta cara a Puigdemont

El PDeCAT aprova aquest migdia la nova executiva després de la renúncia de Marta Pascal. La proposta d'executiva situa David Bonvehí a la presidència i Míriam Nogueras, afí a Puigdemont, com a número dos. L'elecció, però, s'ha escalfat ales últimes hores amb l'aparició d'una segona llista, segons informa TV3.

A l'executiva hi haurà 25 noms. Tot apunta que estarà encapçalada per dues persones pròximes a Carles Puigdemont. Una proposta que surt de l'anomenat pacte de Lledoners, perquè té l'aval de Josep Rull, Jordi Turull i Quim Forn, i també de Lluís Puig des de Brussel·les.

El tortosí Ferran Bel es farà càrrec de la secretaria d'organització. A la nova direcció, de 25 membres, també s'hi incorporaran els membres de l'actual direcció executiva i altres perfils com el del diputat Marc Solsona. Qui sembla que no hi serà és el cap visible del sector crític, l'alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals. La votació serà per llista tancada i no pas amb llistes obertes, com demanaven alguns dels associats.

Aquest sistema de votació ha motivat l'aparició d'una llista crítica. Està encapçalada per David Torrent, un associat de Badalona, que recull el malestar d'alguns sectors que demanaven més transparència al partit amb una votació oberta de l'executiva.

A l'executiva tampoc no hi seran ni Miquel Buch ni Damià Calvet, dos dels impulsors del pacte, per la llei d'incompatibilitats que impedeix compatibilitzar càrrecs orgànics de partit amb càrrecs públics. Tots dos són consellers de la Generalitat i avui les bases han votat mantenir aquest règim d'incompatibilitats amb un 59% dels vots.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Pepito, riPOLLET, 22/07/2018 - 15:20

Independentistas de independentistas.... ke tios! sin duda son una raza superior jajajaj

#3 Pan con tomate y jamón Ibérico, II*II No es una república, es un circo, 22/07/2018 - 13:03

Magnifica foto del fraternal encuentro entre el racismo meapilas; Tontuzar y el Pastelero Loco se abrazan. Por supuesto el rezo del santo rosario se hará en latín... con los misterios dolorosos y las letanías correspondientes contra "El Estado Opresor"

#2 Sergi, Bcn, 22/07/2018 - 12:50

Pensaba que esta noticia hablaba de un partido Cubano o Xino, pero no es el Pdecat. Todo muy "democrático".

#1 Luigi., Barcino, 22/07/2018 - 12:49

República Democrática Catalana. Las listas serán como diga el líder y el que se mueva será purgado.