Publicitat
Política · 7 de Març de 2019. 20:45h.

Un cap dels Mossos incrimina per primer cop Puigdemont

Comandaments van advertir dels riscos del referèndum en una reunió, però l’expresident va decidir “tirar endavant”

Els Mossos d'Esquadra van advertir al Govern en una reunió celebrada el 28 de setembre que el referèndum “no podia celebrar-se” atenent a la resolució judicial, però tant l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, com l'exvicepresident, Oriol Junqueras, van mantenir la seva voluntat de “tirar endavant aquesta iniciativa que s'estava impulsant”.

Així ho ha assegurat l'excap de la Comissaria d'Informació dels Mossos, Manel Castellví, durant la seva declaració en el judici de l'1-O. “El president de la Generalitat va dir que comprenia la situació, que es posava en el nostre lloc, però que hi havia un mandat del poble per dur a terme el referèndum i hi havia una decisió del Govern de fer-ho”, ha relatat.

El comissari ha afirmat que va sortir “frustrat” d'aquella trobada amb l'expresident català, Carles Puigdemont, l'exvicepresident, Oriol Junqueras; i l'exconseller d'Interior, Joaquim Forn. Castellví ha explicat que va avisar a l'Executiu català d'“una escalada de violència” per l'1-O com a conseqüència del xoc entre “dos dualitats antagòniques”.

“L’1 d'octubre, molt probablement a les 9 del matí, es donarà una situació en què hi haurà unes persones amb una actitud determinada, passiva o no, i les escoles seran ocupades. Hi haurà forces i cossos de seguretat que actuïn en el col·legi que sigui i això són dues dualitats antagòniques. Uns accediran a aquest col·legi, i els altres s'oposaran a aquesta acció de la policia”, ha manifestat, alhora que ha reblat que “això és un conflicte”.

Carles Puigdemont, passant revista els Mossos, en una imatge d'arxiu
Publicitat
Publicitat

41 Comentaris

Publicitat
#28 Luigi., Barcino, 08/03/2019 - 18:32

Si los mossos estaban sometidos al control de los golpistas,como sucedió, y cuando en las pruebas documentales se acredite el tipo y número de armas de guerra del que querían proveerse,lo tienen claro.

#26 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 08/03/2019 - 12:28

Highway to Hell !!"Abandonar toda esperanza quienes aqui entrais."

Dante Alighieri

#25 somiatruites, Barcelona, 08/03/2019 - 12:09

Corrección a la verborrea indepe..Donde dice: "había un mandato del pueblo ...." Deberia seguir así: Para que saliera escondido en el maletero del coche,.como un vulgar ratero...y saludar a todos desde Waterloo delante de un plato de mejillones. Auténtico seny català! jajajajajaja

#24 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 08/03/2019 - 11:54

I aquest home va ser citat com testimoni per les defenses de Junqueras, Forn i Romeva.

Amb advocats com aquests 20 anys de talego es un euromillon amb folre i manilles.

#23 botifler1914, Sinitaca, 08/03/2019 - 11:14

He estado mirando la foto del pase de "tropas" de Puchi, las carabinas son marca Gamo, no?

#23.1 Purria Separata, Mollerussa, 08/03/2019 - 12:21

A nuestros arrojados prohombres se ve que les pone esto de pasar revista a las carabinas de los mozos.. jajajaja!

#23.2 pajilleros por la indapandansia, onanistas del mundo, uníos!, 08/03/2019 - 12:54

Y???? A mí también me gustaaaaaría..