Publicitat
Política · 8 de Març de 2016. 11:22h.

Un català, nou director de TVE

Eladio Jareño exercia des del 2014 com a responsable de RTVE Catalunya

Un català, nou director de TVE

Eladio Jareño

El consell d'Administració de RTVE ha nomenat com a director de Televisió Espanyola a Eladio Jareño, actual responsable de RTVE a Catalunya. La proposta del president de la Corporació, José Antonio Sánchez, ha comptat amb el suport de sis dels nou membres del Consell.

Eladio Jareño (Barcelona, 1958), llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona, exercia des del 2014 com a director de RTVE Catalunya. Amb anterioritat, entre 2003 i 2004, Jareño va ser director de TVE a Catalunya i delegat territorial del grup RTVE a aquesta comunitat autònoma. D'aquella etapa destaquen l'increment de la producció pròpia a Sant Cugat i la contribució a la programació nacional amb el programa 'Los Lunnis', així com l'impuls del centre de producció amb la construcció de tres nous edificis tècnic-logístics i el pla de conversió en tecnologia digital.

El 2004, Eladio Jareño va ser nomenat director de Programes Infantils i Juvenils de TVE per la llavors directora general de RTVE, Carmen Caffarel, càrrec en el qual va ser ratificat pel primer president de la Corporació, Luis Fernández. Jareño va romandre en aquesta responsabilitat fins a 2008. Durant aquest mandat s'estrenen programes de producció pròpia com 'Leonart' o el format multimèdia 'En construcció', i s'elabora el projecte i el pla director de Clan, el canal temàtic infantil de RTVE.

Des del seu nomenament com a director de RTVE Catalunya, Jareño ha impulsat la producció pròpia amb nous espais destinats a l'emissió nacional ( 'Big Band Clan', 'A punto con La 2', 'Forenses', '80 cm 'i' insuperables ') i altres per a Catalunya, com 'Animalades', 'Aixo que és', 'Noms propis' o 'Two Many Clips'. Pel que fa a ràdio, durant aquest temps destaca un increment de 400 hores de programació en directe a Ràdio 4 i la consolidació de la programació de RNE produïda a Catalunya.

Eladio Jareño també ha exercit tasques en l'àmbit de la política, entre elles la direcció de Comunicació del PP de Catalunya durant l'etapa de presidenta d'Alicia Sánchez-Camacho.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#7 Javier, Girona, 10/03/2016 - 08:51

Si lleva la pluralidad de las tertulias de TVE Catalunya a TVE España, bienvenido sea, TVE Catalunya le da mil vueltas en pluralidad a TV3 y CatRadio. La mejor TVE fue la del gobierno de Zapatero, tener una TV3 así, plural, en catalunya, de momento, es soñar. Catalonia is different...

#6 Mesetario2, Meseta2, 09/03/2016 - 07:45

El barcelonés y pepero E. Jareño es catalán?
Según decía la actual presi del parlamento catalán, NO, según ella porque los votantes de PP y C's no eran catalanes.
Reculó en verano del año pasado, con varios años de retraso, y DESPUÉS de estar en las listas electorales de NO A.SEGUIR JUNTOS.

#5 Pere, La Floresta, 08/03/2016 - 17:53

és el que va acomiadar (acomiadament improcedent segons el Tribunal) a Cristina Puig . Els periodistes de TVE Catalunya van demanar la seva dimissió per no permetre publicar declaracions sobre el cas La Camarga i Sánchez Camacho .
Un demòcrata.

#5.1 Pedro, Barcelona, 08/03/2016 - 20:21

Pero quién es Cristina Puig? Una mediocre que no ha llegado a nada por medios propios.

#5.2 Pere, La Floresta, 09/03/2016 - 10:50

y quién es Sánchez Camacho ....

#4 Manuel, Barcelona, 08/03/2016 - 14:21

Felicidades a Tve. Se llevan al mejor. Lástima que en Catalunya nos quedemos sin él.

#3 Neferu, Barcelona, 08/03/2016 - 13:06

Me parece bien que se sepa; a ver si así se acaba con el mantra de que España nos odia.