Publicitat
Política · 6 de Maig de 2022. 09:22h.

Un catedràtic veu Rufián en "risc penal"

Per les seves declaracions després de la comissió de secrets oficials

Un catedràtic veu Rufián en "risc penal"

El catedràtic de Dret Penal a la Universitat de València i expert en la llei de secrets oficials, José Luis González Cussac, ha advertit al programa Cafè d'Idees de La2 i Ràdio4 que el portaveu d'ERC a Madrid, Gabriel Rufián, "s'està posant en risc penal" per les declaracions que va fer al programa Planta Baixa de TV3 després de la comissió de secrets oficials al Congrés.

Cussac ha remarcat que "la Comissió de Secrets Oficials permet demandar al Centre Nacional d'Intel·ligència tota la informació classificada, tota; i allà s'ha d'actuar sota la garantia de l'absolut secret", però ha afegit que "qualsevol comentari que es fa al voltant dels continguts que es veuen en aquesta comissió posa en risc".

Rufián ahir després de la comissió va ser entrevistat a TV3 i va manifestar que la directora del CNI "ha dit exactament el mateix que s'havia filtrat" i va afegir que la directora del CNI es va limitar a apuntar dos possibles responsables de l'espionatge: "o un país estranger o organismes de l'estat que espien per sobre de les seves possibilitats legals".

El catedràtic ha dit que els continguts revelats en comissió estan protegits "al codi penal perquè afectaria la defensa i seguretat nacional a l'article 598". Aquest article estableix que revelar informació "qualificada com a reservada o secreta" està penat amb "pena de presó d'un a quatre anys".

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#18 David, FOLGUEROLES, 12/05/2022 - 15:03

Yo le diría al catedrático, señor Gonzalez Cussac, que si, que tiene razón, pero le faltó incluir un detalle; que el presidente de Gobierno es Sanchez, que está a partir un piñçon con los independentistas y que posiblemente el juez o los jueces que tenga que ver el asunto, sean de su cuerda.

#17 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 07/05/2022 - 23:29

Mientras desgobierne el Felón y su Partido Felón ningún golpista va a ir al trullo. El perrufián de Ciniqueras acabará en Sálvame, lo sabe todo el mundo.

#15 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 06/05/2022 - 19:30

¿Veremos a Rufián dentro de poco en una prisión por irse de la lengua?
- Muy difícil; es más probable que lo veamos en un desván ¡Con los trastos viejos que no sirven para nada!

#14 Sergi Sergio, Barcelona, 06/05/2022 - 17:55

Los socios golpistas de Pedro Sanchez, este con tal de mantenerse en la silla, mete a los lobos y las hienas en el gallinero, le da igual 8 que 80 que 800 o que 8.000. Menudo trilero.

#13 Marcial Heredia, en el Circo me colé, 06/05/2022 - 13:21

Se le abrió la bocachancla y no puede cerrarla.