Publicitat
Política · 18 de Desembre de 2013. 09:47h.

Un centenar de militants d’Unió a Tarragona deixen el partit

Es mostren disconformes amb la direcció respecte a la qüestió nacional

Un centenar de militants d’Unió a Tarragona deixen el partit

Martí Barberà, actual cap d'Unió a Tarragona

Prop d’un centenar de militants d’Unió Democràtica de Catalunya (UDC) de la Intercomarcal de Tarragona formalitzen avui la seva baixa definitiva d’aquesta formació política. Són militants que estan disconformes “amb el capteniment adoptat per la direcció respecte a l’ambigüitat de diverses declaracions quant al tema nacional”.  

Així s’expressen en el manifest que han fet públic avui, i que a les cinc de la tarda entraran al registre de la seu nacional d’Unió, al carrer de Nàpols de Barcelona. Entre els que es donen de baixa s’hi troben alguns dels que van liderar l’executiva local fins el 2011, com ara Ferran Tortosa o Laura Bel.

Els desencisats creuen que les opinions de la direcció en el tema nacional “no reflecteixen l’opinió de la majoria de la militància ni de la societat catalana”. També lamenten que no obtinguessin cap resposta a dos escrits que van enviar al president del Consell Nacional d’Unió, Ramon Espadaler, per parlar d’aquesta situació, en el que entenen una manca de voluntat de diàleg.

Els signants del manifest apunten que el que defensen -que Catalunya sigui un estat més d’Europa- “està en perfecte coherència amb els principis d’Unió”, un partit que pensen que hauria d’estar “a primera línia de la reclamació nacional”. En l’escrit, els fins avui membres d’Unió també lamenten la “paràlisi del partit a la demarcació de Tarragona”, que creuen que farà sumar noves baixes els propers dies.  

L'actual cap d'Unió a Tarragona, Martí Barberà, va treure ferro fa pocs dies a la fuga de militants tarragonins, als quals va relacionar amb l'antiga executiva local. En declaracions a la premsa Barberà va assegurar que la marxa d'aquestes persones no afectarà el funcionament del partit a Tarragona.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#12 Pamearse, Poblecat, 19/12/2013 - 11:38

El Front Indepe se resquebraja, ¿el comienzo del fin?

#11 Rafel Climent i Brossa, Rubí (Nació Catalana), 18/12/2013 - 23:11

Que no hi hagi confusions: nosaltres l'única cosa que perseguim, és deixar de ser colonitzats per un país estranger i poder ser lliures.

#10 Calígula, Girona, 18/12/2013 - 21:28

Eso y os podéis ir a ERC y haceros musulmanes porque de cristianos no tenéis nada.

#9 Jordi Joan, Mataró, 18/12/2013 - 19:24

No pot ser que en pleguin 100, el total de militants era de 83.

#8 INDEPENTDENTZIA, MADRIT, 18/12/2013 - 16:43

Bejota, tu encara no o has entés. L'objectiu que perseguim els catalans que volem la independència no es quedar-nos dins o fora de la UE; el nostre únic i fonamental objectiu es quedar-nos fora d'espanya.