Publicitat
Política · 7 de Març de 2019. 18:58h.

Un comissari dels Mossos pateix al Suprem

Manel Castellví admet "que no" van tancar cap col·legi abans del referèndum

L'excap de la Comissaria General d'Informació dels Mossos d'Esquadra, Manel Castellví, ha declarat aquest diumenge davant el Tribunal Suprem. Durant l'interrogatori, ha admès que els Mossos d'Esquadra no van tancar cap col·legi electoral abans de l'1-O tot i estar ocupats perquè "no es va detectar" activitat relacionada amb el referèndum.

-Fiscal: van tancar algun centre?

-Castellví: No

-Fiscal: van requisar algun material?

-Castellví: Entenc que alguna propaganda, però no

-Fiscal: Però segons les seves paraules, era el que exigia la resolució, impedir l'ús dels locals i requisar material

-Castellví: Impedia l'ús dels locals sempre que s'estigués fent promoció, acció o material que es pogués emprar per al referèndum l'1-O

-Fiscal: Es van ocupar els centres?

-Castellví: Sí

-Fiscal: Hi va haver alguna campanya?

-Castellví: Sí, hi va haver una crida massiva important a nivell de xarxes socials. Aquesta crida va començar dies abans, ja en teníem constància i així ho van reflectir a un informe que ho vam compartir amb alguns cossos. Hi havia una crida a ocupar les escoles amb activitats lúdiques amb el programa Escoles Obertes. En aquells dies també hi havia una vaga d'estudiants de secundària i universitària, allí també es feia una crida a ocupar els rectorats. També per part dels agricultors que havien tingut una activitat important col·lapsat algunes ciutats de Catalunya. Hi havia una campanya per portar tractors als centres de votació per aturar l'acció dels cossos i forces i també per part dels CDR hi havia una crida a ocupar els col·legis.

-Fiscal: Van detectar que en aquestes crides a la mobilització per ocupar els centres i evitar el tancament estaven al darrere organitzacions sobiranistes?

-Castellví: Sí, en les crides hi havia ANC, Òmnium, entre d'altres, CDR.

-Fiscal: No van poder tancar els locals?

-Castellví: Per tancar aquells locals s'hauria d'haver detectat que hi havia activitat en aquelles dependències tal com va dictaminar la resolució.

-Fiscal: Quines investigacions van fer per comprovar-ho?

Castellví: La crida era per ocupar-ho abans del 30 i  la tònica general que hi havia a les escoles doncs, el tipus de persones, eren pares, famílies realitzant diferents tipus d'activitats, ara, detectar que hi hagués una activitat pròpia...".

Manel Castellví, declarant en el judici de l'1-O
Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#15 botifler1914, Sinitaca, 08/03/2019 - 11:19

Demostró de que madera estan hechos los mossos.

#15.1 larepublicanoexisteidiota, Barcelona, 09/03/2019 - 07:18

bueno, si fueran de madera igual hasta servían para algo ;-)

#14 Alien, Pluton, 08/03/2019 - 06:28

Lo más grave, si la gente tuviera un poco de cerebro, es la INSTRUMENTALIZACIÓN DESCARADA DEL SISTEMA EDUCATIVO... "Programa Escoles Obertes" y Huelga de estudiantes, casi nada. Todo el sistema catalán de escuelas utilizado sin escrúpulos para fines independentistas. Tendría que ser suficiente para retirar la competencia de educación.

#13 Alien, Pluton, 08/03/2019 - 06:22

Vaya. ¿Ha desmontado la versión de Bassas de que todos los yayos de Cataluña se decidieron el día anterior a organizar butifarradas, calçotadas y actividades de zumba, ajedrez y macramé en todos los colegios por inspiración espontánea? Qué lástima, con lo bonito y senil que parecía todo.

#12 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 08/03/2019 - 02:17

"..los señores Cuixart y Sanchez estaban como organizadores del acto.."

Aixo no hi ha avi Florenci que ho salvi.

Aquest Castellvi es podra pasar ara a la Guardia Sivil amb tots el honors, el cami invers que ha fet el Cotarelo.

#11 catalanoide, bcn, 08/03/2019 - 01:36

Tot el meu respecte per aquest senyor! la professionalitat que ha mostrat li honra.