Publicitat
Política · 6 de Juliol de 2016. 19:08h.

Un comissari denuncia una operació policial contra el procés

Van proposar un escorcoll a la seu de CDC, però fiscalia ho va denegar

Un comissari denuncia una operació policial contra el procés

Mas el dia de la declaració al TSJC

El comissari del Cos Nacional de Policia José Manuel Villarejo ha assegurat que va participar en una operació secreta anomenada “operació Catalunya” que es va portar a terme des d’aquest cos amb l’objectiu d’aturar el procés. Villarejo ha afegit, segons han informat fonts judicials, que va treballar-hi fins el 2012 i que ho va fer conjuntament amb l’excap de la Unitat d'Assumptes Interns Marcel·lí Martín Blas.

Villarejo ho ha explicat davant del jutge d'instrucció número 2 de Madrid, Arturo Zamarriego, mentre declarava en qualitat d’investigat pel ‘cas petit Nicolás’. El comissari ha afirmat que en el marc d’aquesta operació, Martín Blas i un altre comissari, José Luis Olivera,  es van reunir amb els fiscals anticorrupció de Barcelona per oferir els seus serveis en relació al cas Millet, i van acabar proposant-los un escorcoll a la seu de CDC, així com practicar altres diligències contra persones responsables de la Fundació Trias Fargas. Totes les actuacions van ser denegades per la fiscalia.

Zamarriego ha pres declaració a Villarejo en el marc de les investigacions que està fent per esbrinar qui va gravar il·legalment a l’octubre del 2014  a Martín Blas, l'inspector Rubén López i dos agents del CNI parlant sobre les actuacions del jove conegut com el Petit Nicolás.  L’excap de la Unitat d'Assumptes Interns va lliurar un informe el passat 20 de maig on es responsabilitzava a Villarejo d’aquesta gravació.

Martín Blas i Villarejo estan enfrontats des del 2012 arran de l’Operació Emperador contra la màfia xinesa. Fonts properes al cas, han assegurat que la gravació a Martín Blas es podria haver fet mitjançant la instal·lació d’una aplicació que permetés utilitzar el micròfon del seu mòbil. Fonts periodístiques apunten a que aquest mètode també es podria haver utilitzat per gravar al ministre de l’Interior i a l’excap de l’Oficina Antifrau de Catalunya. Fonts policials van afegir que aquesta darrera gravació podria haver-se fet en el marc d’una guerra interna dins de la cúpula del Cos Nacional de la Policia. 

Mas arribant al TSJC

Publicitat
Publicitat

35 Comentaris

Publicitat
#24 Casper, Bcn, 08/07/2016 - 12:38

La foto es la de los palilleros que horterada de jornadas que nos dieron meneando las baras. Se han retratado y quedado como idiotas estos alcaldes del "Mandato Popular, democrático y pacífico que se saltan la Ley".

#23 Le Chiffre, Barcelona, 07/07/2016 - 14:19

Quants comentaris dels Mortadelos i Anacletos podeu llegir?
Jo no puc passar de la primera pàgina, és una barreja de no parar de riure i un continu "no és possible"
Quan llegeixes aquestes bajanades penses: comença l'orgía dels eufemismes...saben que tenen tot perdut.
Necessitem que continuin igual.

#22 Le Chiffre, Barcelona, 07/07/2016 - 14:14

La famosa polícia política de l'època de Franco no es deia Brigada Político y Social?
Com podriem denominar a la polícia d'aquesta pseudodemocràcia de molt molt baixa qualitat, low cost i tardofanquista?
Quina diferència hi ha entre les dues polícies, potser cap ni una?, potser Marcelo?
Marxem ja.

#21 Wikicensura, Vic , 07/07/2016 - 13:10

Que oximeron el titular.
Un comisario contra la ley?.

#20 Carlos Gomez, Bcn, 07/07/2016 - 11:43

Tiritirtrantrantran tiritritrrantrantran tiritritrantrantero tiritritrantrantran

Unaltre de les fantastiques fotos d´aquest sainet pel Museu d´Histeria de Catalunya, junt al vestit de nuvi, la inoxcrom i el ferrari quatribarrat dels pujol

Sense aquestes reliquies tot aixo seria difcilment explicab

#20.1 Pere Prats, Sants, 07/07/2016 - 13:33

Espanya és la gran fàbrica de màrtirs catalans. Cansa....