Publicitat
Política · 3 de Juny de 2021. 18:46h.

Un comitè del Consell d'Europa demana la llibertat dels presos

També que es retiri la petició d'extradició contra Puigdemont

Un comitè del Consell d'Europa demana la llibertat dels presos

L'esborrany de l'informe de el Consell d'Europa sobre els líders independentistes presos demana a Espanya que "els indulti o alliberi" i que retiri les peticions d'extradició contra l'expresident Carles Puigdemont i els exconsellers que viuen a Bèlgica, segons informa La Vanguardia.

Redactada per un ponent que ha fet una investigació sobre el terreny, especialment a Turquia i Espanya, la resolució, titulada "Els polítics no han de ser processats per declaracions fetes en l'exercici del seu mandat polític sempre que respectin certs límits", també advoca per una reforma dels delictes de rebel·lió i sedició per evitar "penes desproporcionades per transgressions no violentes" o la criminalització de "l'organització d'un referèndum il·legal".

El document, ja votat a la Comissió d'Afers Legals i Drets Humans, ha sortit endavant amb 21 vots a favor i 6 en contra.El Comitè d'Afers Legals i Drets Humans de el Consell d'Europa ha aprovat aquest dijous el text que es debatrà a l'Assemblea Parlamentària a finals de juny. L'esborrany de la resolució també demana a Espanya que retiri l'acusació contra la resta de càrrecs i excàrrecs de menor rang de la Generalitat també encausats pel referèndum il·legal.

"També que s'abstinguin de sancionar els successors dels empresonats per accions simbòliques que només expressen la seva solidaritat amb els detinguts", afegeix el text, en referència a l'expresident Quim Torra, inhabilitat per penjar una pancarta en solidaritat amb els presos del procés al balcó del Palau de la Generalitat.

A més de tot això, l'informe suggereix al Govern espanyol que obri "un diàleg obert i constructiu amb totes les forces polítiques a Catalunya, incloses les que s'oposen a la independència”.

Publicitat
Publicitat

39 Comentaris

Publicitat
#28 El Sifoner, Castelló, 04/06/2021 - 11:15

(Un comité del Consejo de Europa pide la libertad de los presos) Ósea, quieren vaciar las cárceles.
A no calla, que lo que pretenden es que dejen en libertad a los condenados por sedición en España dejando al resto de presos en las cárceles, porque estos ni les preocupan ni interesan.

#27 Ojotuerto, Calafell.TAB, 04/06/2021 - 10:08

Jajajajaja han quedado para bolita del trile de vasos . Que oportuno informe en los días del Tarifazo. Jajajaja el rey de Marocco también juega. Jajajaj nada de el Sahara jajaj els volen jugar a Nueva Caledonia jajajaja hasta Europa se parte la caja. Para imponer la Troika el juego de los vasos Tantas jugadas maestras y son la bolita. Jajajajajaj

#26 Pepón, Bcn, 04/06/2021 - 09:23

Tonterías, el buenismo que defiende esta gente lo único que logra es la decadencia de las instituciones y los marcos legales. Un Estado no puede permitir que unos políticos irresponsables se salten la legalidad en base a un populismo demagógico basado en la propaganda del odio y el identitarismo más chavacano.

#25 Alejandro, Villadecans, 04/06/2021 - 08:40

Cuanto a pagado la Generalitat a ese tipo

#24 Neferu, Barcelona, 04/06/2021 - 08:14

Esta comisión de vergüenza está legalizando que cualquier comunidad de cualquier país democrático se pueda saltar las leyes constitucionales cuándo y cómo quiera. ¿ Nos enteraremos algún día qué o cuánto han recibido a cambio? Porque al contrario de aquella canción, la ética SÍ se compra y SÍ se vende.