Publicitat
Política · 13 de Novembre de 2019. 22:47h.

Un conseller de la Generalitat veu normal ocupar Plaça Universitat

Jordi Puigneró al·lega que els joves ho fan per “reivindicar el que ha de ser el seu futur”

Un conseller de la Generalitat veu normal ocupar Plaça Universitat

Jordi Puigneró

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, troba “normal” que els universitaris siguin els primers en manifestar-se en contra de la sentència del procés. “És a les universitats on hem vist sempre que el dret a la protesta, a alçar-se, ha estat, per dir-ho així, el primer lloc on això ha succeït al llarg de la història”, va assegurar en sessió parlamentària aquest dimarts.

Puigneró, en resposta a una interpel·lació de Ciutadans sobre la vaga d’universitats, va argumentar que els estudiants es manifesten per “reivindicar el que ha de ser el seu futur, el futur econòmic, social, però també de llibertats”. “Veuen que està el seu futur en joc, que està el futur d’aquest país en joc”, va al·legar per justificar la mobilització dels estudiants.

El titular de Polítiques Digitals va etzibar Cs que “vostès són els de prohibir-ho tot”. “Si volien inclús prohibir l’acampada que s’ha fet allà a la plaça Universitat i va haver de sortir la JEC a dir que no tenien raó”. “Preguntin-se vostès quina responsabilitat tenen en que avui a Catalunya estiguem davant d’una situació política tan complexa, on clarament la ciutadania i, per tant, els universitaris, els estudiants, els joves d’aquest país hagin decidit fer accions com les que fan”, va afegir.

Puigneró va demanar a la formació taronja que empatitzi “amb una ciutadania de Catalunya que està patint la repressió” i “viu amb por”. “No se n’han adonat, que aquest país està en un procés, des de fa més de deu anys, de forma democràtica, utilitzant el Parlament, d’intentar assolir objectius”, va criticar el conseller.

Per la seva banda, el diputat de Ciutadans, Jorge Soler, va denunciar que les universitats han patit “amenaces de tot tipus, insults, coaccions, fins i tot agressions, cops, sempre evidentment amb absència absoluta de ningú garantint la seguretat”. “Vostès no volen una universitat lliure. Vostès la volen polititzada; inclús vostès la volen polititzada i independentista. I creiem que ja n’hi ha prou de pensaments màgics”, va retreure Soler a Puigneró.

El diputat de Cs també va demanar-li si “no li grinyola” que els rectors de les universitats públiques “no van necessitar ni seixanta minuts, conseller, per a llegir-se els cinc-cents fulls de la sentència, per a fer-ne una valoració individual, consensuar-la amb la resta dels equips rectorals i escriure una carta de resposta”.

Jorge Soler

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#11 pepe, andorra, 15/11/2019 - 22:16

busquen ustedes en las hemerotecas a ver q decían los convergentes en el 86 cuando los estudiantes pedían reformas de verdad y no estaban engañados para dirigir su energía hacia las chorradas etnicistas y separatistas. Así ademas, nos tienen distraídos mientras ellos distraen el presupuesto de nuestros bolsillos.

#10 Flanagan, Tabarnia City, 14/11/2019 - 15:05

Que te parece lo que dice el indigente este.

#9 rosa, Barcelona, 14/11/2019 - 09:26

Et semblaria be ocupar la porta de casa teva?. Sou uns covarts i Catalunya se'n va fer punyetes.

#8 Kropotkin, Vic, 14/11/2019 - 08:51

Este personajillo es realmente un tipejo curioso... Jua, jua, jua,...

#7 Benet , Barcelona, 14/11/2019 - 08:50

D'un govern format per delinquents alumnes dels seus mestres, avui feliçment empresonats entre reixes, no es pot esperar altres declaracions que les fetes per aquest bandarra. La paciencia de la gent es va acumulant i mentres aquests pocavergonyes juguen a atiar el foc de la divisió en un moment determinat la pressió esclatarà i aquests fugiran