Política · 19 de Febrer de 2011. 21:54h.

Un cop molt dur per a Tura

La derrota pot tallar en sec les seves aspiracions de succeir Montilla

Un cop molt dur per a Tura

Tura, amb el seu director de campanya Toni Comín

El resultat de les primàries és un cop molt dur per a Montserrat Tura que, en tota la campanya, ha anat sempre a remolc de Jordi Hereu. Tura ha tingut dos inconvenients en contra: el fet de no ser de Barcelona -en les primàries ni tan sols podia votar- i el suport del PSC de Barcelona al seu rival que, a l'hora de la veritat, ha estat decisiu. Tura, en efecte, va haver de recolzar-se en membres de Ciutadans pel Canvi com els exdiputats Toni Comín o Àlex Masllorens per fer el seu equip de campanya.

Relegada a secretaria la Mesa del Parlament -un premi de consolació per una persona com ella-, guanyar les primàries podia ser un trampolí de cara a la successió de Montilla en el congrés del proper mes d'octubre. Però perdre en quasi tots els districtes -llevat Sarrià i Gràcia- i tant entre militants com simpatitzants pot tallar en sec les seves aspiracions.

Tura, de fet, no ha comptat mai amb el suport de l'aparell del PSC des que es va enfrontar amb Montilla al congrés de Sitges a mitjans dels 90 -ambdós aspiraven a la secretaria d'organització-. Montilla la va mantenir al Govern, però la va rebaixar de consellera d'Interior a consellera de Justícia.

A més, mentre Montserra Tura competia amb Jordi Hereu, diversos acaldes com Angel Ros (Lleida), José Fèlix Ballesteros (Tarragona) o Pere Navarro (Terrassa) no han amagat la seva predisposició a assumir el lideratge del PSC després de Montilla.

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#18 JJJ, Lleida, 20/02/2011 - 22:08

Montse, el resultat que has obtingut es excel·lent. Jo et recomanaria que ara no t'atansis a les llistes del PSC per Barcelona i apliquis la tactica del 'Ja s'ho farán'. Posicionat per anar a Madrid i agafa una cadira per veure passar el cadaver de Hereu el 23 de maig cap a Montjuich.

#17 joan, manresa, 20/02/2011 - 19:26

El Casal,19,15h.--No li sabríem dir si ens sap greu o no...,Vosté va pendre una decissió,o millor dit,l'iagradi o no,la va pendre la direcció,i Vosté va volguer salvar els mobles..Mala jugade per un company de partit...I més lleig,no renunciar a la Mesa del parlament..Vosté jugaba a segur..Ummm

#16 jajajaaaja, barcelona, 20/02/2011 - 13:00

La caverna convenient recortadora de tot ja estanerviosa, jatornaran els masguardstes a treure meda de l´alcalde

#15 blamar, barcelona, 20/02/2011 - 12:49

Quants ciutadans i ciutadanes de catalunya voldrien tenir la seguretat en la feina, i el sou, com Montse Tura!. Si no li agrada el lloc assignat al Parlament pot plegar i anar al mercat de treball, com molts.

#14 Karl57, Barcelona, 20/02/2011 - 11:04

Una altra oportunitat perduda del PSC. És una llàstima que l'espècie "Homo (no) sapiens politicus" només aprèn a través de derrotes. I en aquest cas, ni amb això.