Publicitat
Política · 20 d'Octubre de 2014. 14:02h.

Un coronel a la reserva diu que que Mas "ha fugit del xoc frontal"

"És l'estratègia, senyor president de la Generalitat, és l'estratègia!"

Un coronel a la reserva diu que que Mas "ha fugit del xoc frontal"

Amadeo Martínez Anglès

El coronel a la reserva, Amadeo Martínez Inglés, en una carta oberta a Artur Mas publicada a Unidad Cívica por la República, es mostra "a favor del dret a parlar, a expressar-se, a decidir, del poble català però també aspiro, i estic segur que tard o d'hora s'aconseguirà, a integrar la nova i sobirana Catalunya del futur en la, també nova, Confederació de Repúbliques ibèriques".

"Vostè, senyor Mas, amb la seva finta tàctica de fa només uns dies ha retrocedit i fugit del xoc frontal amb el seu adversari (i el de Catalunya). Res tràgic per més que al seu company de fatigues, senyor Oriol Junqueras, li saltin les llàgrimes i plori prematurament la seva perduda Catalunya sobirana", afegeix.

"És el que hauria d'haver fet, i així m'he permès suggerir personalment en repetides ocasions com a modest estrateg militar, abans de llançar als quatre vents fa ja molts mesos el seu desafiament de referèndum a data fixa". Una cosa que mai no va haver d'ocórrer si fem cas a les ineludibles lleis de l'Estratègia pura i dura", afegeix.

"Primer, primer de tot, va haver d'arribar una consulta no vinculant, jurídicament innòcua, però legal i summament il·lustrativa per conèixer els suports amb què compta el sobiranisme català. Després, amb aquests poders polítics i socials sota el braç, es va haver de donar pas a una ofensiva mediàtica, psicològica, política i social a nivell espanyol, europeu i mundial", indica.

"A continuació, recórrer a la bomba nuclear del Parlament català amb la seva majoria absoluta després d'unes eleccions plebiscitàries ad hoc. I finalment, l’"Alea iacta és" abans de travessar tots plegats i en massa l'Ebre/Rubicó", proposa.

"És l'estratègia, senyor president de la Generalitat, és l'estratègia! Vostè i els seus es van decantar, i han hagut de rectificar, més per la política, per les càmeres de TV, pels mitjans de comunicació, per les manifestacions, per la infanteria que ocupava pobles i ciutats ...", lamenta.

"Però les guerres, i vostè i el poble català hi estan ficats fins al capdamunt, les guanyen els estrategs. Que solen romandre amagats en els seus refugis anti NBQ, molt tranquils i sense la guerrera posada, però que són els que, de veritat, de veritat, manen i dirigeixen els generals victoriosos...", conclou.

Publicitat
Publicitat

33 Comentaris

Publicitat
#19 Miguel, Barcelona, 22/10/2014 - 17:10

Este pobre hombre esta chalado; la demencia senil se le esta agrabando.¿Como es posible que pongan a un enfermo en el articulo?

#18 Amb independència, l'economia mana, 21/10/2014 - 21:48

Al 1r paràgraf d la notícia, aquest Sr. parla d'"integrar la nova i sobirana Catalunya del futur en una Confederació d Repúbliques Ibèriques".... A mi més aviat em sembla que, si Catalunya esdevé independent.., serà Espanya qui s'integrarà a una Confederació Ibèrica liderada per Catalunya.

#16 josep, lleida, 21/10/2014 - 10:41

el trobo bastant assenyat... ara falta que l'hi expliqui al rajoy

#15 Rafel de Rubí, RUBÍ (NACIÓ CATALANA), 20/10/2014 - 22:20

Què pretenen ara aquesta púrria de militarots. Encara no ens han perjudicat prou???. INDEPEND'ENCIA JA !!!

#15.1 El mico de l'anís, Badalona, 21/10/2014 - 07:02

Aquest senyor té de "militarot" el mateix que el coronel Francesc Macià.
En Martínez Inglés és un demòcrata que va ser expulsat de l'exèrcit espanyol per ser massa progressista. Ell respecta el dret de decidir de Catalunya, i per això ens ofereix els seus consells.

#15.2 Pere, Reus, 21/10/2014 - 19:12

llegeix una miqueta abans d'opinar

#14 Anónimo, Oropesa, Castellón (España), 20/10/2014 - 21:28

Desde la Guardia Civil se sigue con atención y malestar el devenir de los acontecimientos en la región autónoma de Cataluña.

#14.1 thor, Girona, 21/10/2014 - 08:59

Ah! Molt bé. Voleu un pin?

#14.2 pep, manresa, 21/10/2014 - 09:05

Que et penses que ens acollonirem pel que tu diguis?
Si tens "malestar" pren-te un til.la, o sal de frutas ENO