Publicitat
Política · 13 d'Agost de 2009. 19:21h.

Un corrent de CDC demana una resposta "contundent" al TC

La Plataforma per la Sobirania vol el "fi de la via estatutària i la recerca de nous horitzons"

Un corrent de CDC demana una resposta "contundent" al TC

Víctor Terradellas -a la foto, amb Oriol Pujol-, membre del consell nacional de CDC, és un dels promotors de la Plataforma per la Sobirania

El corrent interna de Convergència Democràtica Plataforma per la Sobirania ha demanat "a la societat civil i política catalana una reacció contundent" en cas "d'una sentència interpretativa o laminada del Tribunal Constitucional espanyol vers l'Estatut català". En un comunicat, s'indica que aquesta reacció "no [és] de defensa de l'Estatut laminat o reinterpretat, sinó de fi de la via estatutària i de recerca de nous horitzons de forma unilateral".

També es diu que "des de la Plataforma veiem confirmades les hipòtesis que hem anat plantejant des de la nostra constitució i que es referien a la necessitat de preveure nous escenaris polítics per la manca de voluntat del Govern espanyol i de les principals institucions de l’Estat a l’hora de construir, més enllà de les paraules, un Estat plurinacional i plurilingüe".

"Efectivament", s'afegeix, "l’Estat espanyol insisteix a demostrar, sigui quin sigui el color polític del Govern de torn, que no vol evolucionar més enllà de l’Estat nació clàssic, centralista i jacobí".

"Insistim, per tant", s'afirma, "en la necessitat d’assolir acords nacionals forjats entre les principals forces polítiques catalanes -aquelles que no són sucursalistes d’altres espanyoles- que dibuixin un full de ruta clar amb l’objectiu final d’exercir el dret d’autodeterminació de la nació catalana".

En conseqüència, "ens adherim doncs a la manifestació que des de la societat civil, entre la que destaca Òmnium Cultural, s’impulsa, però demanem que aquesta tingui el to expressat en aquest document".

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Talibana del Priorat, La Vilella, 14/08/2009 - 20:39

Pitu, ja et contestaré jo mateixa. Per la teva informació hi han 650 adherits a la Plataforma per la Sobirania. Gràcies

#5 Pitu, Cervera, 14/08/2009 - 19:49

Algú sap quanta gent hi ha en aquesta 'plataforma'?

#4 Carme, L'Hospitalet, 14/08/2009 - 09:53

Això ho demana .i hi treballa- tot CDC! Quina novetat!

#3 Kropotkin, Vic, 14/08/2009 - 08:55

Lo mas contundente que se me ocurre es devolver de golpe lo del 3% y los del TC seguramente les daria un infarto. Sería realmente impresionante...

#2 Pasqual, BCN, 13/08/2009 - 23:55

No m'ho puc creure, es tractarà de brots verds a CDC? tant de bo, però no m'ho penso empassar d'entrada.