Publicitat
Política · 25 de Desembre de 2015. 11:04h.

Un corrent intern de la CUP insta a "facilitar la investidura" de Mas

Defensa que unes noves eleccions “representarien la impossibilitat de construir la República Catalana”

Un corrent intern de la CUP insta a "facilitar la investidura" de Mas

Imatge d'arxiu d'una assemblea de la CUP

Un centenar de regidors de la CUP del corrent Poble Actiu, en un manifest, demanen “un acord que faciliti la investidura i que permeti la formació del govern de la Generalitat de Catalunya per poder iniciar la desconnexió amb l’Estat espanyol de manera immediata”.

“Rebutgem, per tant, la possibilitat d’haver d’anar a unes eleccions avançades el mes de març vinent, una eventualitat que considerem molt negativa per diferents raons”, apunten.

“Les eleccions del mes de març com a conseqüència d’una manca d’acord polític, representarien l’anul·lació de les eleccions del 27 de setembre, que van ser convocades, com sabem, amb caràcter plebiscitari i constituent”, consideren.

“Representarien també l’anul·lació de les declaracions i acords de l’inici de la legislatura i en conseqüència serien l’expressió de la liquidació de la voluntat popular”, afirmen.

“Representarien, com a conseqüència, el retorn al marc autonòmic i la impossibilitat de construir la República Catalana, pel fet que, del resultat de les noves eleccions, que serien evidentment de caràcter simplement autonòmic, difícilment se’n traurien conseqüències polítiques que permetessin desenvolupar una línia de treball clara d’orientació independentista com a conseqüència d’un mandat popular formulat explícitament, com ho va ser el 27 de setembre”, afegeixen.

També creuen que “oferirien – gratuïtament – l’oportunitat de reforçament de l’espanyolisme, una tendència que sortiria beneficiada fruit de la proximitat amb les eleccions espanyoles precedents”.

“Les eleccions del mes de març podrien, fins i tot, desestabilitzar i afeblir el suport social i polític a l’opció independentista pel seu caràcter estrictament autonòmic”.

“Un fet que obriria la possibilitat d’una dispersió d’aliances fora de l’independentisme i en el camí del reforçament de les ‘terceres vies’, facilitant la representació dins l’arc parlamentari de forces polítiques de la dreta catalana més espanyolista, actualment arraconades i extraparlamentàries, i de nous pactes amb l’Estat espanyol”, sentencien.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#13 Kropotkin, Vic, 26/12/2015 - 12:16

Casper, machote (perdona), cierra la puerta que hay un "corrent intern"... Jua, jua, jua,...

#12 Tirant, bcn, 26/12/2015 - 12:00

La labor de doma y amansamiento que la dirección de la CUP ha practicado durante los últimos meses sobre las bases han dejado a éstas blanditas blanditas, maleables, dúctiles y a punto de caramelo para que voten lo que a la camarilla dirigente le interesa.

#11 Funcional, bcn, 25/12/2015 - 19:41

Llevan varios años dando la tabarra con que no les dejan votar y ahora que pueden hacerlo, resulta que votar es perjudicial para el "pruses"

#9 nedland, Roses, 25/12/2015 - 13:30

Jo pensava que no s havia de tenir pir a votar..que votar era democratic..que votar era escoltar al poble que votar es la manera del poble de participacio plena... aja jo ho pensava pero resulta que ara votar pot ser dolent..pallassos !!!

#8 Por als vots, Bcn, 25/12/2015 - 13:24

Saben perfectament que noves eleccions vol dir perdre el poc que els queda al promotors del merder independentista basat en les conversions soptades. Pero tambè hauríen de saber que investir Mas vol dir fer-ho per pocs mesos. Les eleccions vindràn igualment.