Publicitat
Política · 16 de Gener de 2009. 13:33h.

Un debat de 150.000 euros

El Govern aporta aquesta quantitat per un debat de nacions sense Estat al Brasil

Un debat de 150.000 euros

Carod

L'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) -depenent del Departament de Vicepresidència que dirigeix Carod- destinarà 150.000 euros per a finançar l'Espai de Drets Col·lectius dels Pobles en el marc del Fórum Social Mundial (FSM), esdeveniment que se celebrarà dintre de dues setmanes a Bélem do Pará (Brasil). Per primera vegada, una organització catalana -el Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i Nacions (Ciemen)- coordinarà debats, conferències i taules rodones de representants de 30 pobles sense Estat de tot el món.

A les discussions s'abordaran temes com "el dret a l'autodeterminació, la supervivència de llengües minoritàries i el dret a la terra". Es tracta d'una "activitat sense precedents en el FSM", segons ha destacat el Ciemen. Representants d'organitzacions de Catalunya, Galícia, Tamil Elam (Sri Lanka), Kurdistán (Turquia), Còrsega, País Basc, Palestina, Baluchistán (Pakistan), el poble amazic (Algèria), el poble mapuche (Xile) i els pobles indígenes de tota Amèrica Llatina participaran en aquest espai impulsat per l'esmenatda organització catalana amb el patrocini de la Generalitat.

"Volem conformar una xarxa d'abast mundial que posi en contacte als pobles que viuen coartats o que no han resolt els seus drets a decidir com a col·lectivitats", va explicar el membre de la Ciemen Quim Arrufat durant la presentació del projecte.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#17 Montserrat, Arenys, 17/01/2009 - 16:26

Seria millor que els dediquessin a doblar pel·lícules al català i a aconseguir que els adolescents es puguessin divertir en català. No tenim ni pel·lícules ni jocs, ni res que permeti als joves distreure's en el seu idioma.

#16 Montesquieu, Barcelona, 17/01/2009 - 15:31

Ja ho heu sentit "tot val" per la construccio nacional. I si això significa que que families senceres passin gana (llei de dependencia). Endavant... El tot val per la patria es el fonament del feixisme.

#15 MARC-SABATES.COM, BARCELONA NACIO CATALANA //*//, 17/01/2009 - 00:27

Soc Català !
Catalunya som una NACIO //*//.

#14 Toni, Barcelona, 16/01/2009 - 23:36

Això és un escàndol brutal! Catalunya està malalta de nacionalisme. El terç de la població nacionalista, com mana, despilfarren recursos per construir les seves fantasíes contra la majoría del sentiment de catalans, no unionistes, simplement espanyols

#13 pepito, barcelona, 16/01/2009 - 23:23

com borda aquest porc del gombau.