Publicitat
Política · 6 de Novembre de 2019. 20:49h.

Un dels CDR detinguts implica Torra

Declara que volia tancar-se al Parlament després de declarar la independència

Un dels CDR detinguts implica Torra

Un dels detinguts amb un subfusell real o simulat

Un dels CDR empresonats, Ferran Jolis, assegura que el president de la Generalitat, Quim Torra, pretenia tancar-se durant una setmana al Parlament i declarar una nova declaració unilateral d'independència com a resposta a la sentència del procés. Així ho va declarar Jolis davant del jutge, segons han avançat La Sexta i l'Abc.

“En principi, el que jo vaig entendre, és que el president Torra estava d'acord en ocupar el Parlament de manera pacífica i que els hi deixarien entrar i després es tancarien allò tots”, segons la declaració d'un dels CDR empresonats. Ferran Jolis afirma que “la idea que tenien era quedar-se dins perquè després el president activaria la independència”.

El sumari de la causa revela que “el motiu de la tancada i atrinxerament a l'interior del Parlament tindria com a finalitat evitar la seva detenció, un cop realitzada la proclamació unilateral d'una República catalana”.

“La intenció era que Torra es quedés tancat dins per al dia D” i “volien garantir les comunicacions una setmana i que no hi havia límit de despeses”, segons de desprèn de la declaració de Jolis en el sumari. També explica que els CDR investigats per terrorisme a l'Audiència Nacional es referien a Torra amb el nom en clau de “Gandalf” i amb el de “Lisa” per Puigdemont.

Segons la informació que avança la Sexta i l'Abc, Jolis va reconèixer que un altre dels arrestats, Xavier Buigas, li va parlar d'un 'CNI català' que “pagaria” l'operació per ocupar el Parlament. També va detallar que el grup pretenia “llogar uns pisos, on tindrien la connexió wifi” i que “des de dins” de la cambra catalana “els deixarien entrar i es quedarien allà”.

Publicitat
Publicitat

72 Comentaris

Publicitat
#49 Oriol, BCN, 08/11/2019 - 16:04

A veure, aqui hi ha tres possibilitats: 1) El noi dels CDR va declarar sota coacció i tot això és un invent de l'AN. Si és així, cal dir que treballen amb guionistes molt dolents; 2) Que tot sigui veritat. En tal cas, que Déu ens trobi confessats; 3) Que el noi dels CDR estigui malament del cap i s'ho hagi inventat tot per aconseguir protagonism

#48 Pepe, Alacant, 08/11/2019 - 10:30

Real o simulado, expresa la intención de quien lo exhibe. Pero lo que da más miedo, es que en vez de condenar su actitud, el Parlament de Catalunya pida a gritos su libertad, o que hay de verdad, en las implicaciones de Torra y Puigdemont en el asunto, ojalá sean sólo calumnias, porque de no serlo, (todos) tenemos un grave problema.

#47 Valenti , Tarragona, 07/11/2019 - 20:38

Que voleu que us digui. Se l veu de una hora lluny, es tracta de un altre dels intelectuals que faran de Catalunya el millor país del mon.

#46 Jordi BR, L'H, 07/11/2019 - 19:52

A mi el que m'agradaria que m'aclarissin és el peu de foto, "real o simulat". Doncs si és simulat la veritat, és que la notícia fa riure, i si és real, fa por. Potser abans de posar la foto, hem de treballar una miqueta, no?

#46.1 asil = lisa,este detalle si le da bastante credibilidad a las anotaciones, lol, 08/11/2019 - 09:17

Bueno,el machete que hay detràs seguro que no es para cortar butifarras.

#45 Ojotuerto, Calafell (Tabarnia) , 07/11/2019 - 19:32

¿se lo creían?. a éstas alturas se creían lo de tancarse al Parlament. Que se lo llegaran a decir, posible, pero que se lo creyeran?... es eso, son creyentes milenaristas. y la data del fin del mundo se pospone, se pospone.