Publicitat
Política · 10 d'Agost de 2009. 17:53h.

Un detingut pel velòdrom Arenas, proper a Urdangarín

Ambdós van impulsar el patrocini públic de l'equip ciclista Illes Balears

Un detingut pel velòdrom Arenas, proper a Urdangarín

Imatge d'arxiu de José Luis Ballester, 'Pepote'

José Luis Ballester, Pepote, medalla d'or de vela en els Jocs Olímpics d'Atlanta de 1996, detingut en relació amb el suposat cas de corrupció del velòdrom Arenas de Palma de Mallorca, és un esportista molt proper a alguns membres de la família reial espanyola, especialment al duc de Palma, Iñaki Urdangarín, marit de la infanta Cristina. Ballester, que va ser director general d'Esports del Govern balear en l'època de Jaume Matas, està actualment en llibertat sota fiança de 50.000 euros per la seva presumpta relació amb l'assumpte.

En la seva època de director general d'Esports, Pepote va ser l'impulsor, juntament amb Iñaki Urdangarían, del patrocini públic de l'equip ciclista Illes Balears, segons el diari El País, que ha afirmat que Ballester, molt a prop de Jaume Matas, no té vincle directe amb el PP. Segons va publicar al seu dia la revista El Siglo, "el medallista olímpic i regatista és vell conegut de la família Borbón; ha participat en competicions de vela amb el príncep Felip i la infanta Cristina i ha acudit a les noces dels seus dos amics".

De la seva banda, el diari El Mundo va publicar, segons El Siglo, després que les Illes Balears comencessin a patrocinar el que havia estat equip ciclista Banesto dirigit per José Miguel Echavarri, que "Urdangarin havia exercit d'intermediari. El cost de la sponsorització: set milions d'euros, xifra considerada molt superior a la analitzda en altres equips. El duc de Palma també va prestar la seva imatge a l'equip i a la Comunitat, acudint amb Matas a la seva presentació a l'estand de Balears a Fitur el gener de 2004".

Respecte a la relació entre Pepote i el duc de Palma, El Siglo també assegurava que "abans d'entrar al Govern balear, es va arribar a publicar que Urdangarin va estar a punt de fitxar-lo pel Institut Nóos". Aquesta entitat, dedicada a la realització de plans estratègics sobre esdeveniments esportius, va estar presidida per Urdangarín fins que va dimitir del càrrec el 2006.

La dimissió es va produir després que el febrer d'aquest any el diputat socialista al Parlament balear, Antoni Diéguez, difongués que el Govern autonòmic havia pagat 1,2 milions d'euros a la Fundació Nóos perquè celebrés a Palma de Mallorca un Fòrum sobre Turisme i Esport entre els dies 22 i 25 de novembre de 2005.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Sira, Barcelona, 11/08/2009 - 11:07

Se sabrà tota la veritat, molt especialment qui forma part de la corruptela...?. Es de suposar que d'aquí a poc temps ja ni s'en parlarà...!.

#4 Rosa, Barcelona, 11/08/2009 - 11:04

Narciso (D. LL.) Vic: Supongo que también estarás de acuerdo que la familia real española hablen entre ellos en inglés en lugar del castellano, y muy especialmente con sus hijos. Eso sí, cuando hay visitas de estado hablen en español.

#3 Gombau, Vidrà, 11/08/2009 - 00:20

Narciso, de Vic? me extranya! El teu és el tipic comentari del espanyolista que al cervell en lloc de neurones i te els testicles. A naltros, que Espanya tingui monarquia, ens importa un rabe. El que volem és República per la nostra naciò: Catalunya.

#2 Narciso D.L.L., VIC, 10/08/2009 - 23:34

El plan diseñado por los masones y su chusma de apartar al Rey de España sigue avanzando. Con Franco no pudieron, los tenia bien puestos.

#1 Pasqual, BCN, 10/08/2009 - 21:32

Primer el Joan Carles i els seus "amics" Mario Conde, De La Rosa... ara l'Urdangarín i l'Arenas... que més ens espera?

Família Reial = CORRUPCIÓ

Fora la Monarquía Espanyola!