Publicitat
Política · 20 d'Octubre de 2014. 11:08h.

Un diputat de CiU critica Òmnium i l'ANC

Ferran Falcó afirma que "Mas no mereix ultimàtums"

Un diputat de CiU critica Òmnium i l'ANC

Falcó, en una imatge d'arxiu

Després de l'acte sobiranista d'ahir a la plaça de Catalunya, on un dels compromisos de l'ANC i Òmnium fos que una de les condicions per acceptar la consulta B del Govern fos que es convoquin eleccions abans de tres mesos, el diputat de CiU Ferran Falcó va fer un tweet “No m'ha agradat Forcadell. No comparteixo els ultimàtums al #presidentMas. No crec que se'ls mereixi. I no enforteixen el procés”.

Falcó és soci de les dues entitats i es troba molest amb les presidentes d'ambdues plataformes sobiranistes i així ho ha manifestat a Facebook en un comentari: “M'agraden les seves presidentes. Però no m'agrada que al President Artur Mas se li imposin condicions. Com si s'estigués fugint d'estudi. No m'agrada, francament."
 
En referència a la Declaració de la independència Falcó ha indicat “Unes eleccions ràpides i una Declaració Unilateral d'Independència poden no donar-se. Perquè potser si les fem ràpides el resultat no serà suficient com per declarar-la”.

Falcó es mostra preocupat perquè el bloc sobiranista no aconsegueixi guanyar. “La darrera enquesta que he vist, publicada avui, dóna al front sobiranista per separat un màxim de 65 escons. És a dir, no li dóna majoria absoluta. Avui aquest front en té 74. Alerta. Perquè remenar els vots de la mateixa olla fa que es barregin, però no que es multipliquin. I de remenar tant, n'hi ha que en surten."

El diputat de CiU afegit “Moltíssima gent vol la independència a qualsevol preu. Moltíssima gent la voldria però hi posa preu (quedar-se a la UE). I moltíssima gent no la vol perquè creu que hi ha espai per al pacte, o simplement perquè creu que no hi tenim dret”.
 

Falcó finalitza la seva reflexió “De moment, fem un bon 9 de novembre. I recordem que els escocesos, fa quatre dies, venien d'estar-ne convençuts, i van perdre en el moment clau. Exigim unitat, però no esperem mantenir-la si no som capaços d'entendre que no hem arribat junts fins aquí per perdre. I separats, perdrem”.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#13 tonia, barcelona, 20/10/2014 - 17:29

Com poden parlar-li d'aquesta manera al President de la Generalitat a qui ha votat tanta gent. QUI LES HA VOTAT A ELLES? Per favor : "democracia, democracia" Señores; respecte, no tinguem brots histerics ni exigències amb tons paranoics

#13.1 Laia, bcn, 20/10/2014 - 20:56

D'acord amb tu. Han capitalitzat les ganes d'independència de la població, però d'aqui a que jo voti a aquesta senyora per presidenta, alto les seques! Ha estat el Mas, equivocat o no, qui s'ha partit la cara amb en Rajoy no ella, ni els altres, que s'arraulejen a veure si cauen molles de poder.

#12 BEJOTA, BCN, 20/10/2014 - 16:01

QUE NO S'ADONAT QUE CATALUNYA ÉS UN MATRIARCAT ?

"TRUST NO WOMAN" (OLD TESTAMENT).

#11 ambaixadorCAT, UK, 20/10/2014 - 14:43

el president Mas va ser molt valent el 2012 quan va acceptar fer cas al clam popular, ara ha de demostrar la mateixa valentia fent coalició amb ERC per declarar la independència. Deixem les tonteries i picabaralles i anem per feina!

#10 Maite, La Granada, 20/10/2014 - 13:17

Criticar ANC i Òmnium, és criticar el clam popular. Falcó, encara has d'entendre que qui te el poder som els ciutadans, i si estàs o no estàs segut a la cadira, bé determinat pel que diem els votants. El meu vot val tant com el teu. I som molts els que cridem!!

#10.1 Laia, bcn, 20/10/2014 - 20:59

Ojo amb això, qué vols dir, que no s'accepten crítiques "perqué és el poble? El poble també són jo. I diré el que em doni la gana si vull fer crítiques. Tinc la impressió que hi han massa oportunistes aqui. Jo vull un pais lliure, no un altre "caudillo".

#10.2 Bcn, Barcelona, 20/10/2014 - 21:18

No han estat escollides democràticament.No presumiu tant de demòcrates els independentistes?O ho sou només quan us afavoreix?

#9 Pepet, Sabadell, 20/10/2014 - 13:11

Ben dit noi, però es el que us heu buscat; engreixar una fera no es bo.