Publicitat
Política · 2 de Setembre de 2011. 10:30h.

Un diputat de CiU demana "obrir el camí de la secessió"

Santi Vila augura també "el fracàs del pacte fiscal" i creu que "l’estratègia possibilista ha mort"

Un diputat de CiU demana "obrir el camí de la secessió"

Vila, a la dreta de Mas

El diputat de CiU i alcalde de Figueres, Santi Vila, en un apunt al seu bloc, lamenta que "lluny de creure’s que una altra Espanya és possible, populars i socialistes estan decidits a reproduir les errors clàssics de la història contemporània d’Espanya: programa recentralitzador, quixotades i sortides oportunistes a discreció, sempre compatibles amb les lluites fraticides i bàrbares".

"A més, com ha confirmat l’acord entre els dos grans partits espanyols, en els temes que consideren d’Estat el concurs del catalanisme només és vist com un valor quan ho imposa l’aritmètica parlamentària", critica. 

Vila denuncia que "s’incorpora una limitació del dèficit a la Constitució, s’atempta contra la sobirania del poble espanyol (un criteri econòmic d’ortodòxia liberal s’incopora com a marc de referència indiscutible) i s’humilia sense ni escrúpols formals la pretesa sobirania del Parlament de Catalunya".

"Desolats davant de tanta incomprensió, sembla inevitable certificar que l’estratègia possibilista del catalanisme va morir amb el segle XX. Que el nou segle reclama, doncs, inexorablement, obrir el camí de la secessió. Per una qüestió merament formal, resta només d’esperar l’inici de la nova legislatura i el fracàs del pacte fiscal", conclou.

Publicitat
Publicitat

51 Comentaris

Publicitat
#38 vicenç, barcelona, 04/09/2011 - 16:08

Santi Vila. Has dit el que molts pensen i voldrien si no tinguessin pors. A veure quants convergents perden la por a pensar pel seu compte ii decideixen entre dependència humiliant o independència agosarada

#37 Arcadi, Girona, 03/09/2011 - 21:42

Aixó de participar amb comentaris a la majoria de diaris digitals dinformació és esgotador i, a mig termini, perjudica la salut mental. Abunden els comentaris de mìnim nivell, insultants, plens dimproperis i d'odi irracional i gairebe sempre xenòfob, que fan del medi digital un abocador pestilent

#37.1 INDIGNADO, BARCELONA, 03/09/2011 - 23:37

Al menos alguien habla con sentido común! Gracias, Arcadi.

#36 Àlex, Reus, 03/09/2011 - 10:03

Exacte: "un diputat de CiU demana la secessió". Un ÚNIC diputat de CiU. Queda clar el regionalisme espanyol d'aquest partit covard i botifler. Aquesta colla de miserables delinqüents que miren cap a una altra banda mentre el país s'enfonsa.

#36.1 INDIGNADO, BARCELONA, 03/09/2011 - 10:45

***Pues es el partido que ha elegido Cataluña. Y que viene ganando en Cataluña, haya o no Tripartito en el gobierno. ¿No será que Cataluña es como ese partido? ¿Que le da miedo volar sola, que solo quiere quejarse, chillar un poquito, llorar algo, pero sin romper amarras?

#35 epep, Independencia, 02/09/2011 - 19:10

el de la Dreta del Mas, es en DURAN (o es el Santi Vila DISFRESSAT? )

#35.1 Barbara, Tanger, 02/09/2011 - 20:44

A la dreta de Mas sempre ha estat en Duran; i Vila un pas endevant

#34 Barbara, Tanger, 02/09/2011 - 19:08

Que fara aquest noi? votar Duran i Unio-amb-españa?. Ara molts votants convergents es donen conte que amb españa no anem enlloc, UNITAT P ERC OMENÇAR A SER LLIURES