Publicitat
Política · 21 de Desembre de 2010. 14:21h.

Un diputat de CiU li diu "vividor" a Laporta

Durant el torn de rèplica a Artur Mas al debat d'investidura

Un diputat de CiU li diu "vividor" a Laporta

Joan Laporta, en la seva primera intervenció parlamentària

Un diputat de CiU li ha dit "vividor" al líder de Solidaritat, Joan Laporta, segons ha sabut e-notícies. L'estirabot no s'ha pogut sentir durant la retransmissió del ple perquè no ha estat, òbviament, a micròfon obert, però aquest diari ho ha confirmat amb tres diputats diferents, un de cada grup parlamentari.

L'expressió ha estat pronunciada, des dels escons de CiU a la tercera o quarta fila del hemicicle, durant el torn de rèplica de l'expresident del FC Barcelona. Laporta ha fet un discurs clarament independentista i ha tingut la primera topada de la legislatura amb Mas.

El líder de CiU li ha retret que, atès que és "novell" en la seva condició de parlamentari, abans de començar una intervenció ha de saludar "al president i al Govern". Laporta, en el seu torn de rèplica, ha corregit el tret.

"Miri, en cap cas era la meva intenció faltar-li al respecte al president de la Generalitat amb qui crec que puc dir que tinc una relació molt cordial. El que sí que, potser, com sóc nouvingut en aquesta cambra, i estava preparat per allò del viatge a Ítaca, del vaixell o el vaixell a Ítaca, de pujar a l’Aneto, del peix al cove, i del fil roig", ha contestat.

"No estava prou preparat -ha afegi- per les micro i macro, pel business friendly i per tota una sèrie de coses de persones i empreses i no sé què més de discussions que ahir vostès es van engrescar, el canvi, avui el retorn, i totes aquestes històries, doncs, potser se m’ha passat. Per tant, perdoni, president, però, repeteixo, molt honorable president de la Generalitat.

Però Laporta li ha etzibat també que "no hi creu, en els catalans i les catalanes". "Creu -ha afegit- en el poble de Catalunya en genèric, però considera els catalans i les catalanes que no estan madurs per prendre decisions, les que pertoquen perquè aquest país avanci. I això és practicar el derrotisme i per a mi és l’avançada del que, malauradament, penso que viurem en aquest Parlament aquesta legislatura, la del victimisme i la del estar instal·lats en la queixa permanent".

En la seva primera intervenció, l'expresident del Barça ha instat a Mas a "proclamar Catalunya nou Estat de la Unió Europea per situar-se al nivell dels països més avançats del món" i ha insistit que “trenta anys d'autonomia han provocat que, per primera vegada a la història dels darrers segles, les noves generacions tinguin unes expectatives de futur més desfavorables que les seves predecessores, tot i tenir un nivell de formació més alt".

"Solidaritat Catalana per la Independència -ha insistit- vol entrar a l'agenda del Parlament la declaració de Catalunya com Estat de la Unió Europea.”

Publicitat
Publicitat

47 Comentaris

Publicitat
#47 Jordi, PPCC, 23/12/2010 - 12:30

Per fi tenim un representant que diu les coses com toca.
Enveja és el que tenen aquests que no han fet bé la seva feina i veuen com els incomoda un nouvingut en el món de la política
Visca Catalunya Lliure.

#46 queco, El Vallès, 22/12/2010 - 17:43

doncs han dit la veritat, és un vividor i res més. Nomès anirà alparlament a cobrar i a dir NO a tot el que es proposi per tant no us poseu així, no l'han insultat, l'han definit.

Laporta NO aporta res

#45 Marta, BCN, 22/12/2010 - 09:32

.Vividors els polítics que porten 30 anys escalfant poltrones i que a la vida privada no es menjarien "un rosco" amb la seva capacitat productiva.

#44 Albert, Tarragona, 22/12/2010 - 08:40

Vividor ho serà quan porti quinze anys com molts dels qui hi han, com per exemple Mas. La veritat és que ha estat fluix, peró esperem que vagui millorant i posi en evidència a l'establishment catalanista (CIU,ERC)

#43 JoanMarti, Abrera, 21/12/2010 - 23:43

Molt fluxet el Laporta, sembla que li ve gran aixo d'estar al parlament, diguem que no es lo seu, ell aixo d'estar escoltant altres i estar quiet i no ser el centre datencio no es lo seu, durara poc. Per cert, al bar del parlament nomes sevien til.les pels de Ciu de tans nervis.