Publicitat
Política · 4 de Febrer de 2020. 10:04h.

Un diputat de CiU va intercedir per Ribó

Ramon Camp va preguntar a l'empresari Jordi Soler si el Síndic podia viatjar amb ells

Un diputat de CiU va intercedir per Ribó

L'empresari Jordi Soler, que va pagar el viatge a la final de la Champions que va disputar el FC Barcelona a Berlín de 2015 i del que es van beneficiar presumptament el Síndic de Greuges Rafael Ribó, i la seva filla, ha declarat aquest dilluns davant del jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata que va accedir a convidar-lo a petició de el que va ser diputat de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) Ramon Camp.

Soler, investigat en la trama del 3% sobre el suposat finançament irregular de CDC, ha admès que va sufragar aquest viatge -valorat en 39.000 euros- amb diners de les seves empreses si bé ha assegurat que mai va tenir cap relació contractual amb la Sindicatura de Greuges.

La Fiscalia, que va considerar que aquests fets podrien constituir un delicte de suborn passiu impropi -que sanciona el càrrec públic que accepta un regal lliurat en consideració a la seva posició-, va demanar al jutge que remetés les actuacions al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a l'estar Ribó aforat, cosa que encara no ha fet.

Ramon Camp ha declarat com a testimoni i ha fet referència a un altre viatge previ que va gaudir amb Ribó i que suposadament també va anar a càrrec de Soler: va ser el 2009 a la tornada de la final de Champions que aquell any van disputar a Roma el Barça i el Manchester United.

Mesos després, segons el relat de Camp, aquest va convidar Soler i Ribó amb les seves parelles a un sopar en la seva segona residència. El testimoni ha explicat que el 2015 l'empresari Soler havia decidit tornar a noliejar un avió, a càrrec de les seves empreses, per a la final de la Champions, que llavors van jugar el Barça i la Juventus, si bé en aquesta ocasió Camp li va preguntar si podia anar Ribó amb la seva parella.

D'acord amb les fonts, Camp ha explicat que Ribó li va dir que tenia entrades per al partit però que el seu acompanyant finalment no podia anar. "Tinc entrades però no tinc transport", van ser les paraules que, segons ha transmès al jutge, li va dir el Síndic.

L'exdiputat de CiU ha explicat que simplement es va limitar a preguntar a Soler. En aquell avió hi van viatjar 14 persones. Vuit anaven de la seva part i entre les altres sis hi figuraven Ribó, la seva parella i la seva filla; Camp juntament amb la seva llavors parella, Francesca Guardiola -germana de l'aleshores entrenador del club blaugrana, Pep Guardiola-, així com un amic de l'altre germà del tècnic, Pere Guardiola, que treballava en empreses del grup Soler.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#3 botifler1914, Waterpus, 04/02/2020 - 12:35

Amigotes corruptos.

#2 arm, figueres, 04/02/2020 - 11:05

aquesta noticia no existeix ni per tv3, ni terribas, ni rahola, ni catalunya radio, etc la dolenta Espanya s inventa noticies per anar contra catalunya, una gran majoria de la gent s´ho creu, el mateix cas que Laura borras, tambe es la dolenta espanya que va contra ella, els emails que va fer son falsos

#1 Demetri, Barcelona, 04/02/2020 - 10:34

La veritable essencia del mal anomenat "procés": posar mà a la caixa, arrassar amb totes les prebendes del càrrec, col.locar a parents i familiars a les institucions publiques, talment com enxufar la germaneta d'aquell entrenador de futbol a una embaixada amb un destí daurat per ser l'amistançada del Camp, diputat i exmembre del consell judici

#1.1 La Mare Superiora, Jersey, 04/02/2020 - 15:49

Quina vergonya...talment com a una república bananera d´aquelles sudamericanes...és clar,herència ecspanyola. A les illes del Carib britàniques no passa això i a més els negrets són tan simpàtics...i tan forts...jijijijiii...