Publicitat
Política · 20 d'Octubre de 2021. 09:55h.

Un diputat de Junts diu que vivim en el "postfranquisme"

En una pregunta sobre memòria històrica

Un diputat de Junts diu que vivim en el "postfranquisme"

El diputat de Junts per Catalunya Josep Rius ha afirmat en la sessió de control al Parlament que vivim en el "postfranquisme" i afegit que "alguns o bé en són autors materials o bé en són còmplices i el perpetuen". Rius ho ha dit durant una pregunta la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, sobre la memòria històrica. 

Josep Rius ha destacat que el Departament de Justícia "ha donat un impuls a visibilització de les polítiques de memòria democràtica" perquè, segons ell, "malauradament molta d'aquesta memòria encara està present". "Els sona la repressió? Els sona l'exili? Els sona les víctimes per motius ideològics? O l'intent d'eliminar la llengua i la cultura catalanes?", ha preguntat.

El diputat també ha reclamat "crear memòria col·lectiva" perquè "és a través d'aquesta que el grup té identitat i la tramet de generació en generació". Ciuró, per la seva banda, li ha contestat que "convé recuperar la memòria, perquè són memòries vives, però que urgeix recollir". "Urgeix constatar les experiències, les formes d'organització col·lectiva que van permetre combatre el feixisme i la repressió en totes les seves formes", ha afegit.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#8 VRaptor, Alicante, 23/10/2021 - 01:11

Cierto, ellos son los máximos representantes de ese neo franquismo que critican, igual es porque en sus casas se ha practicado de siempre y lo han mamado desde pequeños. Como les ha conseguido pingües beneficios lo mantienen y siguen forrándose. A lo suyo ahora lo llaman nacional secesionismo. El mismo perro con diferente collar.

#7 Katalanosky, Barcelona, 20/10/2021 - 17:53

A la lluna d'en parera aviat viurem els catalans, viatjant sempre pel passat i anclats amb lo que pudo ser y no fué

#6 Alejandro, Santa Coloma de Gramanet, 20/10/2021 - 15:24

En el posfranquismo dice el melón e Cataluña seguimos viviendo en el franquismo si hasta la falange tenemos para señalar y atacar a todo aquel que se salga del pensamiento oficial del gobern

#5 Carlos Gomez, murenu de la serra i ole, 20/10/2021 - 15:00

Varem pasar de 40 anyets de franquisme als 40 de pujolisme con un inmediato continuismo sin sobresaltos facilitado per el largamente adobado abovinamiento social

Van canviar a correcuita l´himne, la bandera, els deus a qui resar i la foto d´un satrapa per altre de la mateixa estatura fisica i moral als desptaxos oficials et voila

Es tremendu

#4 Cleofás Pérez Ambullo , Barcelona , 20/10/2021 - 13:51

Pues sí Sr Rius ( no me refiero al original , director de este digital, sino al de la noticia, un sucedáneo) todo lo que sucede después de lo anteriormente acontecido , es POST. Y así hasta la eternidad.
De nada.