Publicitat
Política · 21 de Maig de 2022. 15:17h.

Un diputat de Junts va rebre 1,2 milions en subvencions

Víctor Terradellas apunta a Francesc de Dalmases

Un diputat de Junts va rebre 1,2 milions en subvencions

Les entitats Catmón i Igman van rebre més d'1,2 milions d'euros entre el 2012 i el 2017, segons apunta El Periódico en paraules del jutge Joaquín Aguirre, durant la declaració de Víctor Terradellas, exresponsable de relacions internacionals de CDC i membre de l'entorn de Carles Puigdemont que està sent investigat pel presumpte finançament del procés.

El Periódico recull que el jutge va afirmar fa una setmana que "entre els anys 2012 i 2016 o 2017, Catmón i Igman van recaptar 1.236.000 euros". Terradellas va contestar "si vostè ho diu, m'ho crec". El magistrat va insistir que "el que li pregunto és qui s'encarregava de gestionar l'obtenció de totes aquestes subvencions".

Terradellas apunta directament a l'actual diputat de Junts per Catalunya Francesc de Dalmases. "A partir del 2012, jo no estic present a l'organització. Qui ho porta tot és Francesc de Dalmases, perquè és president d'Acció Solidària Igman i és el director de la revista. Jo em dedico de ple a ser secretari d'assumptes exteriors de CDC, i la meva presència a les seus d'Igman o Catmón és nul·la", va assegurar.

Dalmases, anteriorment a la seva entrada en política, va ser responsable de Catmón i Igman. El juliol del 2021, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va rebutjar investigar-lo, encara que el jutge Aguirre li ha ofert personar-se a la causa.

Catmón i Igman van rebre nombroses subvencions d'institucions públiques, entre les quals hi havia la Diputació de Barcelona. Sobre aquest fet, Terradellas afirma que "jo mai vaig presentar cap projecte, ni vaig justificar cap projecte". "Llavors va ser el senyor Dalmases qui va tenir totes les relacions amb la Diputació de Barcelona?", va preguntar Aguirre. "Sí, ell era l'encarregat de portar tots aquests temes com a president de l'organització", va replicar l'exdirectiu de CDC, un altre cop assenyalant al diputat de Junts.

Les acusacions no cessen només a la Diputació. El jutge va preguntar a Terradellas si "qui gestionava totes aquestes subvencions de molts organismes, del Departament de Presidència, de l'Ajuntament de Barcelona, de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, de la Diputació, era el senyor Dalmases?". "Sí", va contestar novament Terradellas.

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#19 Resistencia , Flors i violes , 22/05/2022 - 14:48

Fundación Trías Fargas, la original, del saqueo de Convergencia. Con el caso Palau- /Millet, Mas la renombra Catdem (Con Colomines al frente que se dedicaba a lo mismo)
Cuando CDC pasa a llamarse PDCAT sale Catmon (también relacionada con Catdem).
Todos sus dirigentes "convergen" en lo mismo. Forrados (% para bolsillo) y patriotas (% a la causa

#18 gurguri, barcelona , 22/05/2022 - 12:07

Seguramente este robo de dinero público es verdad.Pero en estos casos como el de Laura Borrás la Justicia mas que lenta parece anestesiada.

#17 Barcelonés , Barcelona no es Cataluña , 22/05/2022 - 11:54

Menuda vidorra se están pegando gracias a nuestro dinero y al voto de los Ramonets y Antifas de esta región que tanto les gusta que les saqueen en unos vivales sin escrúpulos

#16 Carlos Gomez, diuen, diuen, diuen.., 21/05/2022 - 20:38

No hi ha sobre la terra res mes catala, res mes patriotic que els "de oca a oca y trinco porque me toca"

Tan be i que feliços viviem tots a la bucolica monarquia africana de Pujol sense Guardia Sivil ni jutges tafaners i on es podia fer pais a mans plenes sense risc de que qualsevol togao de tres al cuarto empezara a husmear sin ninguna deferenc

#16.1 Barcelonés, Barcelona no es Cataluña, 23/05/2022 - 08:24

en Cataluña es donde nació la auténtica Cosa Nostra, la Gardunya, que luego se exportó a Sicilia,

ahora la cosa no va mejor:

Cataluña, el paraíso del crimen organizado, un lugar idóneo para las bandas debido al elevado número de funcionarios corruptos
https://elpais.com/ccaa/2015 /08/15/catalunya/1439661262_88 3086.html

#15 Baijal, Barcino, 21/05/2022 - 20:30

El tipo este es la pareja de Laura Borrás, Dios los cría y sus corruptelas les juntan....Cataluña está tanto o más podrida que España....todo huele a m....