Publicitat
Política · 18 de Novembre de 2021. 09:45h.

Un diputat de JxCat augura la "victòria final"

Francesc Ten: "la lluita per la independència la guanyarem"

Un diputat de JxCat augura la "victòria final"

El diputat de Junts per Catalunya Francesc Ten ha augurat en una interpel·lació al Govern la "victòria final" del sobiranisme per aconseguir la independència. Dirigint-se a la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, ha dit que "això no és una batalla perduda, perquè la lluita per la independència la guanyarem, serà una victòria final, entre altres raons, perquè volem que sigui un instrument per viure més bé, per tenir reconeguts tots els nostres drets, també els nostres drets lingüístics que se'ns conculquen".

El diputat sobiranista hi ha dit en una interpel·lació sobre la llengua catalana a la justícia, on ha fet referència a l'InformeCAT de la "imprescindible Plataforma per la Llengua" i ha exposat que "l'Administració de justícia continua sent un dels àmbits en què l'ús del català és dels més precaris".

"Creieu que són dificultats lingüístiques purament o són de rerefons raons ideològiques i raons polítiques? Per què costa tant..., per què l'àmbit de la justícia és tan impermeable, especialment a les capes altes de la justícia?", ha preguntat.

Ciuró ha dit que "el català no pot ser considerat una llengua de segona a l'Administració de justícia i, per tant, no hi pot haver catalans de segona quan es dirigeixen a la justícia". "Des de Justícia ens hem de preocupar de defensar i de promoure fortament el català d'una manera molt especial a l'Administració de justícia", ha manifestat.

Finalment, ha detallat "dues línies d'actuació" de Justícia i ha detallat que la primera vol "vigilar com s'està desenvolupant l'ús del català en el mateix Departament, mitjançant un pla de preservació i de foment de l'ús del català que vagi per fer una diagnosi continuada". La segona per "abordar com es tracta el català dins del departament, des dels jutjats a les presons o des de l'atenció a la víctima fins als traductors jurats".

 

- Bizum: 600.43.49.84
- Patreon: https://www.patreon.com/xriusenoticies
- Tienda online: https://xavierrius.myspreadshop.es/

Publicitat
Publicitat

53 Comentaris

Publicitat
#41 José, Barcelona, 19/11/2021 - 06:54

Si l'estat espanyol digués val, voleu la independència, doncs aquí la teniu, la majoria d’independentistes, excepte els curts de gambals, diria no, si era broma.

#40 Facholin, Barcelona, 19/11/2021 - 06:07

Pues no te quedan renovaciones de tu dni por ver, muchachito...jajajajajaja.

#39 Chris, Lérida (RIP Cataluña), 18/11/2021 - 20:45

Tenemos a los curtidos ultranacionalistas,generadores de pseudo-antifachitas,otra vez con el mantra.

¿Cómo pueden ser tan ridículos?

#38 No sin mi tractor, Martorell, 18/11/2021 - 17:14

A los soldados alemanes en la segunda guerra mundial,les preguntaban si creían en "la victoria final",cuando la guerra estaba perdida.Los lazis también se juramentan con la misma frase .El supremacismo los une

#37 joan, manresa, 18/11/2021 - 16:21

El Casal,16;21 h.-- Victoria final..??? Quina ..,la seva...?? o la familia del !procés..??...Axis no aconseguiran fer amics...,mes aviat al contrari..,; SR. Ten, dediqui totas las seves forces i la ..,seva inteligencia en aconseguir el retorn integre del Nostre Estatut...,será difícil.., pro mes fàcil que una independencia..,toqui de peus a terra