Política · 19 de Novembre de 2013. 19:25h.

Un diputat de l’SNP és partidari de rebaixar l’edat de vot als 16 o 17 anys

La diputada laborista espera que el referèndum a Escòcia “se celebri d'una vegada per totes”

Un diputat de l’SNP és partidari de rebaixar l’edat de vot als 16 o 17 anys

Els dos diputats al Parlament

Stewart Maxwell, diputat escocès per l’SNP, s’ha mostrat partidari de rebaixar l’edat de vot “als 16 o 17 anys” en un possible referèndum per la independència i en la resta d’eleccions.

Maxwell, juntament amb la diputada laborista Patricia Ferguson, ha comparegut aquest dimarts al Parlament davant la comissió pel dret a decidir. En aquest cas, la laborista ha desitjat que el referèndum per la independència d’Escòcia “se celebri d’una vegada per totes”.

El diputat de l’SNP ha comentat que “els joves de 16 o 17 anys haurien de poder votar en totes les eleccions”. “Si tinguéssim potestat sobre l’edat de vot introduiríem aquesta edat de vot” al referèndum que es farà a Escòcia al 2014.

Per la seva banda, la diputada laborista ha dit que “vull que el referèndum se celebri d'una vegada per totes i es tornin a parlar dels temes que a mi em preocupen”. Tot i això s’ha mostrat molt compromesa amb el procés.

Tant és així, que, en resposta al diputat del PSC, Ferran Pedret, s’ha mostrar convençuda que el seu partit hagués acceptat un referèndum sense el vistiplau de Westminster perquè forma part del compromís que van adquirir amb l’SNP.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#5 Eva G, Fort Pienc, Barcelona (España), 20/11/2013 - 18:40

Y a estos, ¿quién les ha pagado el viaje?

#4 Núria, Vallès Occidental, 20/11/2013 - 14:27

Molt coherent la mesura. Coherent amb els temps que corren, en què interessa tenir el poble el més aborregat possible, per poder-los influenciar convenientment sempre que calgui. Com a professora de Secundària que tracto diàriament amb gent d'aquesta edat, ho trobo simplement un disbarat E-NOR-ME.

#3 Un Altre, BCN, 20/11/2013 - 08:23

Segons tinc entes, mes aviat es Londres qui es vol treure de sobre als escocesos. El cas no es comparable a Catalunya, ja que aqui es al contrari. Ve a ser com si Extremadura demana l'independencia, economicament parlant, s'enten!!

#2 Josep, Barcelona (España), 20/11/2013 - 00:54

A Catalunya podríeu rebaixar la edat de vot fins als 5 anys, que es la edat mental dels indepedentistes. Potser així guanyaríeu la xarlotada.
Ai no, que no es farà
Ha ha ha
¿Com us senta la presa de pel de Mas i Jonqueres?

#2.1 jordi, Cornellà, 20/11/2013 - 09:59

També crec que un infant de 5 anys podrie debatre arguments com els teus.
No comprenc la visceralitat ni per una banda ni per l'altre, ni em sento espanyol ni m'he sentit mai pero tinC mots amics a Espanya i d'altres estats del mon amb els que compartir moltes coses (que no cal que compartim estat).

#1 FGR, Barcelona, Espanya, 19/11/2013 - 19:44

El primer que cal aclarir és que l'SNP és el Partit Nacional Escocès, partit polític nacionalista i independestista. És a dir, com aquí ERC. Per tant el que demana és molt lògic per als seus interessos. Que votin els nanos, que encara tenen el cervell tou. Tot val