Publicitat
Política · 7 de Maig de 2015. 17:42h.

Un diputat del PPC diu que el català "també és la nostra llengua"

"Volen un castellà com el que parla Marta Rovira que sembla que parli una llengua estrangera?”

Un diputat del PPC diu que el català "també és la nostra llengua"

Fernando Sánchez Costa

Fernado Sánchez Costa, diputat del PPC al Parlament, ha criticat el castellà que parla la secretaria general d’Esquerra i també diputada, Marta Rovira. El parla, ha dit, “com si fos una llengua estrangera”.

Sánchez Costa, malgrat que la seva intervenció ha estat en una moció sobre joves extutelats, ha aprofitat per parlar sobre les reaccions al recurs presentat aquest dimecres pel Govern espanyol sobre la immersió lingüística.

“Com fa habitualment el senyor David Fernàndez, per exemple, voldria començar amb una prèvia”, ha comentat. “Perquè també, a vegades, un necessita expressar el que té al cor, quan llegeix alguns diaris i quan llegeix i veu determinades coses de l’actualitat”, ha argumentat.

“Vull expressar el meu fàstic infinit davant la manipulació constant que la Generalitat i els seus satèl·lits mediàtics vénen fent de la nostra política en favor del bilingüisme
des de l’inici de la legislatura”, ha afegit.

En aquest sentit, el diputat ha dit que “ara resulta que el català només és propietat d’alguns i són els únics que estimen el català i són els únics que el poden defensar, i després, porten els seus fills a escoles trilingües”.

Sánchez Costa ha reivindicat que “també és nostra aquesta llengua i també l’estimem”. I s’ha referit al líder d’Esquerra: “Al senyor Junqueras jo li diria ‘menys passejos per la Feria de Abril i més respectar la llengua dels meus pares’”.

“O és que volen que tothom parli el castellà com el parla la senyor Rovira, com si fos una llengua estrangera?”, ha preguntat.

Publicitat
Publicitat

90 Comentaris

Publicitat
#51 Joan del Bages, Manresa, 09/05/2015 - 18:33

I no em digui vostè que en tota una Barcelona no podrien trobar un millor candidat que l'Albertito, al menys que parlés una mica més bé i tingués un mínim carisma, Si talment sembla el robocop ! O també em recorda a en Luis Ricardo de cert programa de la TVE dels anys 80 ! Patètics. No volen guanyar

#50 Joan del Bages, Manresa, 09/05/2015 - 18:27

D'haver mantingut a en Josep Piqué i al Vendrell otro gallo les cantaría al PPC a Catalunya. Però he arribat a la conclusió que no els interessa governar a Catalunya. Ja els hi està bé fer aquest patètic paper de l'enfadós per tal de salvar les seves poltrones. Ara ciutadans els posarà al seu lloc.

#49 Joan del Bages, Manresa, 09/05/2015 - 18:24

O en el que aquella mena de rapsoda de cognom del Val, el de la reunión de amigas, sempre que pot (i es quasi sempre) emprea un sarcasme indignant contra qualsevol notícia que vingui de Catalunya ? Perquè els del PPC això no ho critiquen mai ? Clar, perquè el mmo de l'Albertito i Dña. Alicia...

#48 Joan del Bages, Manresa, 09/05/2015 - 18:21

Té raó. Però vostè escolta las mañanas de la COPE, en que el sagaz y avispado Alcalá va criticar que el president del FCB obsequiés al Papa amb una samarreta del Club amb el nom de Papa Francesc. En ple franquisme, a Cat en podiem dir Pau VI i desprès JP II sense que cap gàrrulo ens critiqués !

#47 Claüc, Sabadell, 09/05/2015 - 08:10

No cal enganyar-nos. Quan el Wert parla de "españolizar a los niños catalanes", està parlant que sàpiguen bé el català, ja que teòricament és una llengua igual d'espanyola que el castellà?

No, no. En absolut. Tots sabem que espanyolitzar és castellanitzar i que el català l'heu d'eliminar.