Publicitat
Política · 3 de Febrer de 2010. 09:54h.

Un diputat del PSC demana la independència de la Val d'Aran

El Síndic diu que si la llei de vegueries "no canvia anirem a Madrid a reclamar"

Un diputat del PSC demana la independència de la Val d'Aran

El Síndic d'Aran, Francesc Boya, amb el conseller d'Agricultura

El Síndic d’Aran i diputat del PSC, Francesc Boya, ha manifestat en una entrevista a El món a RAC1 que "per nosaltres és una mala llei de vegueries. És totalment insuficient i combatrem contra aquesta llei amb totes les nostres forces."
 
"L'Aran ha de quedar exclòs de la vegueria del Pirineu, per història i per tradició.No entenem per què en aquests moments se'ns aplica el mateix criteri que es va aplicar el 1833", ha considerat, a més d'explicar que "no he tret cap oportunitat d'acord ni amb el senyor Ausàs ni amb el president Montilla."
 
També ha anunciat que "si la llei no canvia anirem a Madrid, de la mateixa manera que ho ha fet Catalunya per defensar els seus drets històrics. Nosaltres defensarem els nostres allà on calgui". "Catalunya ha de ser conscient que no pot diluir l'Aran dins d'una província", ha afegit.

El Síndic ha reconegut també que "no sóc independentista, però, arribat el moment, no descarto que, si no se'ns escolta i no podem defensar els drets del nostre país d'una altra manera, doncs potser sí que demanem la independència".

Publicitat
Publicitat

84 Comentaris

Publicitat
#83 Andres Puyverd, Barbastro, 11/04/2010 - 19:40

No se que hacen los araneses en Catalunya, los insultan y les roban todos los días.

Aran tiene el derecho a ser una autonomia difrenciada dentro de España, lo demas es subdesarrollo y corrupción

#82 Martí, Manresa, 04/02/2010 - 10:16

nosaltres com a catalans estem d'acord en que us independitzeu si feu un referèndum i guanya el si a Aran. O us uniu directament a Espanya via Aragó, ja veureu com riurem tots de lo bé que us tractaran comparat amb Catalunya. Aleshores no demaneu tornar!

#82.1 Samuel, Sabadell, 31/10/2012 - 00:14

Pues el Cinturón de Barcelona sera la siguiente en pedir un Referéndum. Como gane el SI, quedaría la nova Cataluña (con bandera cubana) con una barcelona separada con el resto de Cataluña al estar el cinturón de Barcelona formando parte de España.

#81 Dani, Girona, 04/02/2010 - 09:57

D'aquí poc els únics aranesos autòctons que quedaran a la vall seran els ossos. Bé, això si no els maten abans quatre animalots.

#80 Kropotkin, Vic, 04/02/2010 - 09:36

Al final habrá un referendum en cada pueblo para ver de que se quieren hacer independientes. Estaría bien tener 30.000 estados independientes en España. Sería una gozada. Despues se podrian montar guerras de todos contra todos...

#79 Wasaman, Lleida, 04/02/2010 - 00:26

Aixo resulta tan gracios com demana la independencia de Alpicat, del Segria o de Catalunya, pero ves, amb aquest ultim cas tenim que tragar continuament, i mira si es absurd! Pero bueno, els altres ajuntant-se i nosaltres fent el primo, quin futur!