Publicitat
Política · 9 de Novembre de 2018. 15:02h.

Un diputat dels comuns compara Torra amb Kim Jong-un

El president replica que se sent "ofès"

El diputat de Catalunya en Comú Podem, Lucas Silvano Ferro, ha comparat el president de la Generalitat Quim Torra amb el líder nord-coreà Kim Jong-un duran el debat d'una moció sobre els plans exteriors d'emergència de les centrals nuclears.

El representant dels comuns ha reivindicat "la sàtira i la ironia com una forma millor i més punyent de fer política a Catalunya" i ha exposat que "aprofito que no està el president per comentar que he vist al Twitter, que hi ha tuitaires que escriuen el seu nom amb ca de quilo per comparar-lo amb el líder suprem de Corea del Nord, deuen ser que veuen en el president un líder tradicionalista a l’altura, un guardià de les essències a l’altura del líder nord-coreà".

"I jo la veritat -ha afegit- que quan el veig mirant amb ulls d’enamorat l’aurresku català que va presidir el Consell de la República, o quan el veig cantant És l’hora del adéus amb la passió nacional d’un militant Juche, entenc el paral·lelisme amb el president. Però avui que venim a parlar de seguretat nuclear fora bo que l’empenyéssim a sortir del personatge i a marcar distàncies".

Torra ha demanat la paraula per queixar-se de la comparativa ha instat a Ferro a retirar les seves paraules i li ha retret que "jo m’he sentit ofès per la comparació que vostè ha fet respecte a mi i a un dictador amb el qual em sembla que tots estarem d’acord que és aberrant".

"Certament el sentit de la ironia que vostè té no coincideix amb el meu, això és evident. És possible que tampoc coincideixi amb els milers i milers de nois i noies que van als esplais i als caus d’aquest país", ha subratllat el president.

FInalment. el diputat de Catalunya en Comú Podem ha al·legat que havia començat la intervenció fent "una defensa de la ironia parlamentària". "Si vostè s’ha sentit ofès, jo disciplinadament ho retiro, però ho he dit en sentit irònic i crec que això hauria de quedar clar", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#14 A.Perez, Tarragona, 11/11/2018 - 13:44

Mientras en Ascó I y II los residuos nucleares se están almacenando en un cubículo a nivel de tierra. Pero que más da, podéis seguir jugando, como habéis hecho en Flix

#12 Kropotkin, Vic, 09/11/2018 - 19:26

La próxima vez, comparadlo con Bibi Nazinyahu y su bonita colección de judíos askenazis... Jua, jua, jua,...

#11 Kropotkin, Vic, 09/11/2018 - 18:59

Es lógico que Torra se enfurezca. Kim Jong-un es excesivamente demócrata para los estándares estelados... Jua, jua, jua,...

#10 Galba, Bcn, 09/11/2018 - 18:58

A Torra, segons els babaus i ell mateix, només se'l pot comparar amb Gandhi, Luther King, Kennedy, Teresa de Calcuta, Rosa Parks i, ja en el pla intelectual, Corín Tellado.

#10.1 opinador, Barcelona, 10/11/2018 - 08:58

claro que la realidad es que Gandhi, Luther King, Kennedy, Teresa de Calcuta, Rosa Parks se enfrentaban a gente como Torra

#9 pepe, andorra, 09/11/2018 - 18:48

atencion jefe de sala, urgente, envie a los piolines xq tenemos q salvar a un italiano arrepentido que infiltramos en los catalufos, y nos lo acaban de pillar tomando el cola-cao con la Arrimadas, cambio.