Política · 22 d'Octubre de 2018. 20:45h.

Un diputat d'ERC equipara els immigrants espanyols amb els manters

Ruben Wagensberg afirma que "molta de la migració que va venir de la resta de l'Estat durant els 50 i 60 es va dedicar a la venda ambulant irregular"

Un diputat d'ERC equipara els immigrants espanyols amb els manters

Ruben Wagensberg, a l'esquerra

El diputat d'ERC Ruben Wagensberg ha equiparat la immigració procedent d'Espanya amb els manters en una piulada. El diputat republicà ha escrit que "molta de la migració que va venir de la resta de l'Estat durant els 50 i 60 es va dedicar a la venda ambulant irregular" enmig d'una conversa de twitter que s'ha originat arran d'una piulada del candidat a les primàries per Barcelona Adrià Alsina.

piuladatuit.jpg

L'exmembre del Secretariat Nacional de l'ANC Adrià Alsina, que es presenta per concórrer al procés de primàries impulsat pel filòsof Jordi Graupera per liderar una candidatura independentista unitària a Barcelona, va lamentar l'aspecte de la plaça Catalunya en una piulada aquest diumenge al vespre.

"Plaça Catalunya, Barcelona, 2018, diumenge al vespre. Tot apagat, pocs passejants i molts manters. Pena. Perill de degradació definitiva" va escriure Alsina a la xarxa social, adjuntant una fotografia de la plaça Catalunya plena de manters.

tuti2.jpg

El diputat d'ERC va respondre la piulada d'Alsina criticant el fet que "si fossin blancs venent en paradetes autoritzades, no hauries fet aquest twit". "Limpiando Barcelona? Si fossin blancs venent en paradetes autoritzades, no hauries fet aquest twit. Però clar, són negres que venen irregularment. No ho poden fer de cap altra manera perquè no tenen papers. I, com tu, necessiten sopar cada nit. Calen mesures socials, no estigmes" va escriure.

tuti4.jpg

Ruben Wagensberg, enmig del debat que s'ha desencadenat després de la seva resposta a Alsina, ha equiparat la situació actual dels venedors ambulants amb la immigració que va venir de la resta d'Espanya i ha considerat que la situació dels manters demostra un "autèntic fracàs com a societat". "Tenir la Plaça Catalunya plena de manters que s'intenten guanyar el sopar de cada nit no és un fracàs de la gestió de l'ordre públic sinó un autèntic fracàs com a societat" ha escrit.

En altres respostes, també ha defensat "impulsar i potenciar recursos dedicats a dignificar la vida de les persones" i ha dit que "la solució no pot venir per la via 'orden y seguridad', sinó que s'ha d'abordar 100% des del vessant social".

Publicitat
Publicitat

37 Comentaris

Publicitat
#32 Cupaire, tabarnia, 24/10/2018 - 14:07

Un altre que treu beneficis de la demagògia i la pobressa, un altre més... això deixa clar quin tipos de "persona" es... cinisme en estat pur.

#30 Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU UN POBLE QUE FALTA TENIR UN BON AJUNTAMENT FALTA TENIR UNA BONA POLICIA LOCAL FALTA TENIR BONS VEÏNS ALS ES, E.R.C. TENIU QUE POSAR DE CANDIDATA A PILAR RAHOLA NO AL ESPAÑOL ERNSTS MARAGALL ES ANTI-IND, 23/10/2018 - 15:13

E.R.C. Tenia que fer CANDIDATA a la Alcaldia de Barcelona a PILAR RAHOLA , És mucho mas Guapa Joven y conoce muy bien Barcelona y el Ajuntamiento FELICITATS PILAR RAHOLA Per cumplir 60 ESTUPENDOS ANYS . Els va cumplir a Mexic .ELS IMMIGRANTS Tots son Diferents con u son els Espanyols i els Catalans és un FET BEN CLAR

#29 botifler1914, Sinitaca, 23/10/2018 - 12:27

Wagensberg y muchos de los alemanes que vinieron a España en los 40 y 50 eran criminales de guerra nazis.

#29.1 LeonAnto, Barcelona, 24/10/2018 - 14:25

Me parece que los tiros van por lo contrario...

#28 Pan con tomate y jamón Ibérico, II*II Enlloc, 23/10/2018 - 11:36

¿Otro boludo argentino soltando pelotudeces? ¿señor que hemos hecho para que nos maltrates de esta forma? En su día enviamos gallegos a la Argentina, gente seria y trabajadora; ahora nos devuelven a estos chorros vividores de la política.

"Siglo veinte, cambalache, problemático y febril, el que no llora no mama y el que no afana es un gil"

#27 Sharp, Tarragona., 23/10/2018 - 10:32

Con este nombre y apellido toitalmente catalanes y además de Girona, como puedes dar clases doctorales sobre inmigracion.

Alguno, a lo mejor, intenta relacionarte don ciertos políticos de cierto Pias, que emigraron clandestinamente a tu querida Catalunya, cuando ocurrio lo que ocurrio a medados de los años cuarenta del siglo pasado.