Publicitat
Política · 12 de Març de 2011. 12:55h.

Un dirigent de CiU qüestiona els consells comarcals

"Els consells comarcals de l'àrea metropolitana no tenen raó de ser"

Un dirigent de CiU qüestiona els consells comarcals

Salvador Esteve, amb Felip Puig, en una foto d'arxiu

El president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), Salvador Esteve, ha indicat que s’hauria de “racionalitzar” l’excés d’administracions. Per a Esteve, “els consells comarcals de l’àrea metropolitana, no tenen raó de ser”. Pel que fa a la resta de consells comarcals, “els que s’allunyen de la metropoli, són importants perquè mancomunen serveis entre pobles petits”, i ha posat d’exemple la recollida d’escombraries.

El president de l’ACM, i també alcalde Martorell, ha reclamat, en declaracions a Comunicàlia, una llei de finançament dels ens locals: “Fa 30 anys que l’estem demanant”, ha explicat i ha afegit que, aquesta llei, “ha de partir de l’Estat”.

Segons el dirigent nacionalista, l’ideal de la partida de diner públic reservada per al món local hauria de ser d’un 25%, al costat d’un altre 25% destinat a la Generalitat i el 50% restant, per a l’Estat. En realitat, “els ajuntaments ens hem quedat amb un 14%”, ha lamentat.

En aquesta línia, el primer regidor de Martorell ha manifestat que els ajuntaments són “la primera porta, i sovint la única, que els ciutadans troben oberta. I això comporta que hàgim donat resposta a una sèrie de serveis que se’ns han demanat”.
 
Esteve també ha reclamat que els ajuntaments puguin tenir competències en immigració ja que “som els municipis els que en tenim [d’immigració]”. El president de l’ACM ha carregat contra aquells grups polítics que es presenten a les municipals fent bandera “d’arreglar la immigració”. “Encara que guanyessin, no podrien fer res perquè els ajuntaments no tenen cap competència” en aquest àmbit.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 Montse, Barcelona, 13/03/2011 - 20:05

I qui us subvenciona a vosaltres,
"PXC Martorell (Martorell), qui us subvenciona, LePen? La immigració és un problema però vosaltres sou una solució equivalent a apagar un foc amb benzina i dinamita, ben barrejats. Parles malament dels immigrants i tu mateix ho ets, pel que fas veure...

#8 PXC Martorell, Martorell, 13/03/2011 - 15:20

se cuestiona por que no lo dominan ellos y la diputaciones, las empresas publicas, los cuatro canales de television y los subvencionados, las cuarenta cadenas de radio y subvencionadas, y Radio Matorell emisora prural donde las hayan, no hay que ver solo la paja en ojo ajeno Sr. Esteve.

#7 Borja M, Vilafranca, 13/03/2011 - 13:41

Jo afegiria que sobren TOTS els consells comarcals (també els allunyats de BCN, perquè per mancomunar la recollida d'escombraries no cal un consell comarcal amb mig centenar d'enxufats) I LES DIPUTACIONS. I a la merda les vegueries, que faran la mateixa nosa.

#6 joan, manresa, 13/03/2011 - 10:34

El Casal obre la seba tertulieta desde Morolandina,( Abans Manresa,demá Al-Manresam ).-I te tota la raó,amés parlem hem conexement de causa.Mirin,las Diputacions ya no tindríen d'existir i pasats a la Generalitat,un cop fet axó i esperant la llei de veguerías,els Consells se haurían d'equilibr

#5 H.K.L., CORNELLA, 12/03/2011 - 17:43

¿Que no tienen razón de ser?. ¿Y de que vivirian los que chupan de ellos?